Επ. Αμμοχώστου: Ένοχος ηλικιωμένος που βίαζε την 11χρονη εγγονή του για 8 μήνες!


Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών λόγω της φύσης και της ηλικίας του θύματος σήμερα 16 Ιουνίου εξέδωσε απόφαση σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και στις 26 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στην επ. Αμμοχώστου συμπεριλαμβανομένων του βιασμού, άσεμνης επίθεσης και βίας στην οικογένεια με θύμα την τότε εντεκάχρονη εγγονή του.

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση ο κατηγορούμενος μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Ιουλίου 2021 στις περιπτώσεις που αναφέρεται στο κατηγορητήριο σε χώρους της οικίας του αλλά και εκτός αυτής προέβη σε σεξουαλική κακοποίηση της εγγονής του.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η ανήλικη κρίθηκε πλήρως αξιόπιστη και κάποιες μικρές ασυνέπειες ή μικρές αντιφάσεις ή αδυναμία μνήμης κρίθηκαν απολύτως δικαιολογημένες λόγω της ηλικίας της και κυρίως λόγω του τρομακτικού γεγονότος που βίωσε οκτώ περίπου μήνες.

Σημειώθηκε δε πως η ανήλικη αποκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση της στη μαμά της και σε οικεία της πρόσωπα, στον ίδιο χρόνο και τόπο ενώ στη συνέχεια εξιστόρησε τα γεγονότα ακόμα τρεις φορές σε διαφορετικά πρόσωπα ήτοι στην αστυνομικό που έγινε καταγγελία από οικεία της πρόσωπο και μίλησε στην ανήλικη στο σπίτι του οικείου προσώπου της παραπονούμενης που τηλεφώνησε και κατάγγειλε την υπόθεση στον αστυνομικό που έλαβε την οπτικογραφημένη κατάθεση της, στην ψυχολόγο στην οποία παραπέμφθηκε για ψυχολογική αξιολόγηση και ενώπιον του Δικαστηρίου που αν και δεν αναμένεται να αναφερθεί στα γεγονότα με ταυτόσημο τρόπο εντούτοις η βασική εκδοχή και τα γεγονότα αυτής ήταν ίδια.

Σύμφωνα με την απόφαση έγινε δεκτή η ψυχολογική αξιολόγηση της ανήλικης από την ψυχολόγο σύμφωνα με την οποία είχε επηρεαστεί η ψυχική υγεία της ανήλικης και παρουσίασε μετατραυματικό στρες λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη από τον πατρικό παππού της.

Με βάση την καταδικαστική απόφαση η υπόθεση ορίστηκε στις 23/6 για αγόρευση για μετριασμό της ποινής και ο κατηγορούμενος διετάχθη όπως παραμείνει υπό κράτηση.