Επ. Αμμοχώστου: "Δεν έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος"


Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου (Σ.Ι.Κ.Α.Α.) καλεί την κυβέρνηση όπως προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των ειδικών επιδομάτων που αφορούν την περίοδο 01 -31 Δεκεμβρίου 2020 τόσο προς τους ανέργους όσο και προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένουν την καταβολή των επιδομάτων για να προχωρήσουν στην καταβολή τους στους εργαζόμενούς τους. 


Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, ιδιαίτερα στην Επαρχία Αμμοχώστου. Εκατοντάδες οικογένειες έχουν καταστραφεί οικονομικά λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία ενώ με την επανέναρξη της καταβολής των δόσεων στις τράπεζες πολλές οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους σε μερικούς μήνες. Οι δε επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν στερέψει από κάθε μορφή ρευστότητας και πάρα πολλές αδυνατούν να εξασφαλίσουν νέα χρηματοδότηση καθώς δεν διαθέτουν άλλες εξασφαλίσεις για να προσφέρουν στις τράπεζες.


Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να πραγματοποιήσουν ολιγόωρη επίσκεψη στην περιοχή για να αντιληφθούν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το ελάχιστο ποσό στήριξης προς τους μακροχρόνια πλέον άνεργους, στα πρότυπα που πολύ σωστά έπραξε πρόσφατα για τους συνταξιούχους, καθώς το ποσό των 500 ευρώ δεν είναι αρκετό πλέον ούτε για τα βασικά και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι αρκετά για την καταβολή δόσεων και ενοικίων. 


Με αφορμή την επικείμενη συζήτηση για τον προϋπολογισμό την ερχόμενη Πέμπτη καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα ανεξαιρέτως να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να βρουν τις λύσεις ούτως ώστε να υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Κράτους και να σταματήσει αυτή η αβεβαιότητα που πανικοβάλει όλους αυτούς τους ανθρώπους που τόσο πολύ ανάγκη έχουν την στήριξη. Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η οποιαδήποτε στήριξη προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους προϋποθέτει την ύπαρξη εγκεκριμένου Κρατικού Προϋπολογισμού.