Επ. Αμμοχώστου: Βγήκαν στους δρόμους οι συνταξιούχοι - Ζητούν επίλυση των προβλημάτων τους


Στους δρόμους βγήκαν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Αμμοχώστου, ύστερα από έκτακτο Επαρχιακό Συνέδριο που πραγματοποίησαν στο Οίκημα της Αναγέννησης Δερύνειας, διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρεται ότι «με συνθήματα όπως 'Η ακρίβεια τσακίζει, πάρτε μέτρα τώρα! Δεν αντέχουμε άλλο!', 'Απαιτούμε κατάργηση του πέναλτι 12% από τις συντάξεις', 'Επίλυση των προβλημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων' και άλλα διεκδίκησαν τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματά τους, απαιτώντας από την Κυβέρνηση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, χωρίς ωστόσο να επιλύονται, με ευθύνη της Κυβέρνησης».

Στο Συνέδριο κύριος ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος «ενημέρωσε τους συνέδρους για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και επηρεάζουν αρνητικά την ζωή των συνταξιούχων και τις προσπάθειες της Οργάνωσης για επίλυσή τους». «Ανέφερε συγκεκριμένα ότι τα τελευταία 9 χρόνια η ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησε 30 περίπου εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ωστόσο τα προβλήματα λόγω της ανάλγητης συμπεριφοράς της Κυβέρνησης συνεχίζουν να υπάρχουν και να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων ενώ δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που τα προβλήματα αυτά τους ταλαιπωρούν και τους βασανίζουν» συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Γιώργος Σωτηρίου, κατέθεσε έκθεση για την οργανωτική κατάσταση της ΕΚΥΣΥ Αμμοχώστου, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΕΟ Αμμοχώστου απηύθυνε ο Επαρχιακός Γραμματέας Πανίκος Ιεράρχης. Των εργασιών του συνεδρίου προήδρευσε ο Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Δερύνειας Κυριάκος Άσπρου».

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες η ΕΚΥΣΥ θα πραγματοποιήσει Επαρχιακά Συνέδρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Συνέδριο της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας στο Οίκημα της ΠΕΟ, στις 5 του μήνα της ΕΚΥΣΥ Πάφου στο Οίκημα της ΠΕΟ, την Πέμπτη, στις 6 Οκτωβρίου της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας στο Οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Κιτίου και στις 11 του μήνα της ΕΚΥΣΥ Λεμεσού, στο Οίκημα της ΠΕΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ