Επ. Αμμοχώστου: Αντιδράσεις από τους ξενοδόχους


Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις από ξενοδόχους της επ. Αμμοχώστου για την μεσολαβητική πρόταση της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου. 

Επομένως, κρίσιμη θεωρείται η αυριανή σύσκεψη του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου κατά τη διάρκεια της οποίας όλα τα μέλη θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους περί της μεσολαβητικής πρότασης. Μιλώντας στον «Φ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας, ανέφερε ότι θα διαφανεί αύριο το τοπίο για το μέλλον της σύμβασης, καθώς οι ξενοδόχοι της Αμμοχώστου θα καταθέσουν τις απόψεις τους στη σχετική συνεδρία. 

Χθες δεν βγήκε άσπρος καπνός από την συνεδρία του ΠΑΣΥΞΕ, ενώ οι αντιδράσεις προέρχονται από μερίδα ξενοδόχων που βλέπουν τα λειτουργικά τους κόστη να εκτοξεύονται. Ενώ για τις συντεχνίες ήταν εύκολα τα πράγματα και το 75% των εργαζομένων υιοθέτησε την πρόταση, για τους ξενοδόχους είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Ο ΠΑΣΥΞΕ σε επαρχιακό επίπεδο προσπαθεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα των μελών του και να πιέσει για αποδοχή της πρότασης, καθώς θεωρεί ότι ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, ο ΠΑΣΥΞΕ επιθυμεί να διασφαλίσει την εργατική ειρήνη για τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, αλλά και να «καθαρίσει» το όνομα του που έχει συνδεθεί με εξευτελιστικά χαμηλούς μισθούς.