Επ. Αμμοχώστου: Ανοίγουν ΜΟΝΟ οι εξωτερικοί χώροι των κέντρων εστίασης


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, τονίζει ότι έπειτα από σημερινές διευκρινήσεις από το Υπουργείο Υγείας, οι επιχειρήσεις εστίασης, από τις 21 Μαΐου  θα φιλοξενούν κόσμο μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Αναφέρει επίσης ότι απαγορεύεται για την ώρα η λειτουργία των υπόλοιπων υποστατικών (μπαρ, νυκτερινά κέντρα, δισκοθήκες και μουσικοχορευτικοί χώροι). 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΙΚΑΑ

"Ο ΣΙΚΑΑ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις σημερινές διευκρινήσεις από το Υπουργείο Υγείας από 21 Μαΐου επαναλειτουργούν μόνο οι εξωτερικοί χώροι των πιο κάτω χώρων εστίασης:

Εστιατόρια - Ταβέρνες - Καφετέριες - Πιτσαρίες - Μπυραρίες - Καφενεία - Κυλικεία ή/και καντίνες σωματείων και συλλόγων.

Ο εξωτερικός χώρος καθορίζεται στον περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) Νόμο ως εξής:

«Aνοικτός εξωτερικός χώρος» σημαίνει κάθε χώρος που δεν είναι εσωτερικός ή κλειστός και διαθέτει επαρκή φυσική οξυγόνωση. Για τους σκοπούς του παρόντος ορισμού, επαρκής φυσική οξυγόνωση υπάρχει σε κάθε χώρο ο οποίος δεν καλύπτεται από στέγη, μόνιμη ή προσωρινή και σε κάθε χώρο ο οποίος καλύπτεται από στέγη, έχει μόνιμα ανοικτή τουλάχιστον μια πλευρά, που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο είκοσι τοις εκατόν (20%) των συνολικών περιμετρικών τοίχων ή πλευρών του συγκεκριμένου ανοικτού εξωτερικού χώρου.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις του Υπουργείου Υγείας, απαγορεύεται η λειτουργία των υπόλοιπων υποστατικών (μπαρ, νυκτερινά κέντρα, δισκοθήκες και μουσικοχορευτικοί χώροι). Οι εν λόγω χώροι θα επαναξιολογηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού πρόκειται για σημεία, όπου παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός και δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης. 

Για την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας στις 08 Μαΐου 2020."


Νέα Υπηρεσία Αγγελιών στο Νέα Αμμόχωστος! Καταχώρησε τη δική σου

ΑΚΙΝΗΤΑ - ΟΧΗΜΑΤΑ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ