Επ. Αμμοχώστου: Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης


Αλλάζει από τη Δευτέρα το ωράριο των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, στις επαρχίες Λάρνακας και ελεύθερη Αμμοχώστου, έπειτα από την παρουσία αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε όπως διαφοροποιηθεί το ωράριο των Λυκείων σε Λάρνακα και επ.  Αμμοχώστου από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Το μάθημα στα Γυμνάσια θα ξεκινά κανονικά στις 7:30 και θα τελειώνει στις 1:35 ενώ στα Λύκεια το κουδούνι θα χτυπά στις 8:45 και οι μαθητές θα σχολάνουν στις 2:50».

Ο κ. Πολυβίου τόνισε πως αυτό το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή την Δευτέρα και θα έχει διάρκεια δεκαπέντε ημέρες και το Υπουργείο Παιδείας προέβη στη λήψη του μέτρου έπειτα από συστάσεις του Υπουργείου Υγείας. Στόχος τους, υπέδειξε ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών είναι να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, εντός των σχολικών μονάδων, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν παρόμοιες αποφάσεις και για σχολεία σε άλλες επαρχίες.

Yπενθυμίζεται ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, των οργανωμένων γονιών μέσης εκπαίδευσης και των συνδέσμων γονέων Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Παρόντες ήταν επίσης ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


ΠΗΓΗ