Επ. Αμμοχώστου: 61χρονος αυτοπαρουσιαζόμενος ως 'σύμβουλος' του Αναστασιάδη εξαπάτησε ακόμα και καρκινοπαθή


Μία παράξενη υπόθεση που διαδραματιζόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έφερε την καταδίκη του κατηγορούμενου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας με δύο χρόνια φυλάκιση. Ο δράστης καταδικάστηκε για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. 

Ο εν λόγω κύριος, αυτοπαρουσιαζόμενος ως «σύμβουλος» του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, κατάφερνε να εισπράττει λεφτά από ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι περίμεναν προφανώς… ανταλλάγματα. Ο 61χρονος προσέγγιζε τα θύματά του με τέτοιο τρόπο, έστω ώστε να τους πείσει ότι ως στενός συνεργάτης του Προέδρου, μπορούσε να τους βοηθήσει με διάφορα «ρουσφέτια», έναντι αμοιβής.


Τα θύματα του 61χρονου από την επαρχία Λευκωσίας, διαπράχθηκαν στην Λάρνακα και στην επαρχία Αμμοχώστου. Ο δράστης παραδέχθηκε πέντε κατηγορίες στο σύνολό τους, που αφορούσαν απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Στην επιμέτρηση της ποινής το δικαστήριο προσμέτρησε δύο παρόμοιες υποθέσεις που έλαβαν χώρα στην  επαρχία Αμμοχώστου.


Καρκινοπαθής και στα θύματά του

Ο 61χρονος δράστης δεν έλαβε υπόψη ούτε την κακή κατάσταση καρκινοπαθή, από τον οποίο επίσης απέσπασε χρήματα για την υποτιθέμενη μεταφορά του στο εξωτερικό για σκοπούς θεραπείας.

ΠΗΓΗ:tothemaonline.com