Επ. Αμμοχώστου: 107 καταγγελίες για τροχαία αδικήματα σε ένα 24ωρο


Συνολικά σε 107 καταγγελίες προχώρησε το τελευταίο 24ωρο η Αστυνομία στην επαρχία Αμμοχώστου στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρηση.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της σύγχρονης μεθόδου οδικής αστυνόμευσης road policing η οποία στοχεύει μεταξύ άλλων στην πρόληψη και μείωση σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων και παραβάσεων. Τα μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου σε συνεργασία με τους τοπικούς αστυνομικούς σταθμούς Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Ξυλοφάγου και Ξυλοτύμπου προέβησαν το τελευταίο 24ώρο σε συνολικά 107 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, ενώ παράλληλα κατακρατήθηκαν 5 αυτοκίνητα και 1 μοτοποδήλατο.

Ο Στηβ Θεοδούλου, Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχωστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η ΑΔΕ Αμμοχώστου «ενημερώνει το κοινό ότι ενόψει του τριημέρου του Κατακλυσμού θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα, με προτεραιότητα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, ενώ θα εντατικοποιηθεί η δράση της για την ασφαλή διακίνηση του κοινού στο οδικό δίκτυο».

Σημειώνεται ότι «θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών και η παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους».

Η ΑΔΕ Αμμοχώστου «απευθύνει έκκληση προς το κοινό το οποίο θα επισκεφθεί τις διάφορες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά το τριήμερο του κατακλυσμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών οι οποίοι στόχο έχουν να διευκολύνουν την ασφαλή μετάβαση του».