ΕΝΩΣΑΡΑ από τα παλιά διέλυσε την ΑΝΟ

Σπουδαία νίκη που της δίνει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Coca-Cola, πέτυχε η Ένωση που κέρδισε την Ανόρθωση με 3-2 στο Αντώνης Παπαδόπουλος. 

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Ιωάννης Πίττας ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά και ισοφάρισε στη συνέχεια για να πετύχει στα τελευταία λεπτά ένα υπέροχο τέρμα ο Ουντόζι που διαμόρφωσε και το τελικό 3-2.

Η ομάδα της Αμμοχώστου δε, παρά του ότι κατάφερε να φέρει... τούμπα το παιχνίδι με τους Βίκτορ και Μικελτάντζε, δεν κατάφερε να επιβάλει τον δικό της ρυθμό στον αγώνα και να δέχεται την ήττα, αφήνοντας την... τύχη της πρόκρισης στον επαναληπτικό αγώνα. 

Το προφίλ του αγώνα:

Την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε η Ανόρθωση, ωστόσο η ομάδα της Ένωσης ήταν αυτή που εκμεταλλεύτηκε την πρώτη της επίσκεψη στην αντίπαλη εστία, με τον Πίττα στο 14’ εκτός περιοχής με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Αμέσως μετά η ΕΝΠ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν μετά από κεφαλιά του Ουντόζι, η μπάλα πέρασε ξυστά απο το αριστερό δοκάρι του τερματοφυλακα της Ανόρθωσης. 

Άμεση απάντηση κυνήγησε στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Γιούργκεν Στρέπελ, όπου και τα κατάφερε στο 22’ με τον Βίκτορ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πράνιτς, με δυνατή κεφαλιά να κερδίζει τον Κλέιμαν και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα για το 1-1.

Στην ολική ανατροπή έφθασε τέσσερα λεπτά αργότερα η γηπεδούχος ομάδα, με τον Μικελτάντζε αυτή τη φορά από κοντά να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα της Ένωσης για το 2-1.

Μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το τρίτο της τέρμα απώλεσε στο 55’ η Ανόρθωση, με τον Μικελτάντζε από τα πλάγια να δοκιμάζει το δυνατό σουτ και την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πέτρου.

Από εκείνη τη φάση και μετά, μόνο μια ομαδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν η Ένωση. 

 Ο Πίττας στο 67’ από κοντά κέρδισε για δεύτερη φορά τον Δημητρίου για το 2-2.

Τον τελευταίο λόγο στην αναμέτρηση ωστόσο είχε ο Ουντόζι, ο οποίος με ένα τρομερό σουτ στο 92' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.