Ενώπιον Χατζηπαντέλα η αναστολή safepass σε γάμους και νυχτερινά κέντρα


Η καλή επιδημιολογική εικόνας της χώρας φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο για νέες χαλαρώσεις και κατάργηση του safepass στους χώρους που ακόμη απαιτείται, όπως σε γάμους και σε νυχτερινά κέντρα.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, για να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς, αναφέρθηκε και στα θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού.

Ερωτηθείς εάν γίνονται σκέψεις για άλλες χαλαρώσεις και εάν ισχύουν τα χρονοδιαγράμματα που δόθηκε μέχρι τις 15 Μαΐου, εξήγησε ότι «η μοναδική ελάφρυνση που παραμένει για να δοθεί στον κόσμο είναι οι γάμοι και τα νυχτερινά κέντρα. Αν γίνει αναστολή και αυτού του μέτρου τότε θα υπάρχουν μόνο safepass σε νοσοκομεία και κλειστές δομές και γηροκομεία που είναι ευαίσθητοι χώροι για εμάς» είπε.

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι ζήτησε γραπτώς από τους ειδικούς την άποψη τους για αναστολή, ή διατήρηση του safepass. «Εάν θα πάει πρόταση θα πάει αύριο ενώπιον Υπουργικού, ανάλογα με τις απαντήσεις των ειδικών», ανέφερε ο κ.Χατζηπαντέλα.

Ερωτηθείς για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας τη δεδομένη στιγμή, υπογράμμισε ότι οι αριθμοί που λαμβάνει καθημερινά μειώνονται συνεχώς, τόσο σε κρούσματα, όσο και σε νοσηλείες.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι λόγω της καλής επιδημιολογικής εικόνας σήμερα από τον 5ο όροφο του Γ.Ν. Λεμεσού θα αποδεσμευτεί ένας μεγάλος αριθμός κλινών, κάτι που θα δώσει ανάσα στα νοσηλευτήρια.

.

ΠΗΓΗ: cyprustimes