Εντοπίστηκε στο Ισραήλ η μετάλλαξη της Μποτσουάνα – «Η πιο σημαντική»


Για μία ανησυχητική εξέλιξη κάνει λόγο το Ισραήλ, καθώς η νέα  μετάλλαξη της Μποτσουάνα εντοπίστηκε στη χώρα.

Η νέα παραλλαγή, σύμφωνα με το ισραηλινό  υπουργείο Υγείας εντοπίστηκε σε ένα άτομο που επέστρεψε στο Ισραήλ από το Μαλάουι.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ αναμένεται να πραγματοποιήσει σύσκεψη σε λίγη ώρα με ανώτερους υγειονομικούς αξιωματούχους της χώρας.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αγορά PCR τεστ που μπορούν να ανιχνεύσουν τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τους πολίτες μόλις υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες. 

ΗΒ: Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος είναι το πιο σημαντικό που έχει εντοπιστεί

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική θεωρείται από τους επιστήμονες το πιο σημαντικό που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής και ως εκ τούτου χρειάζεται να εξακριβωθεί αν καθιστά ή όχι αναποτελεσματικά τα εμβόλια.

Υπερασπιζόμενος απαγόρευση στις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, την Μποτσουάνα, την Ζιμπάμπουε, το Λεσότο και το Εσουατίνι, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι το δίδαγμα από την COVID-19 είναι ότι η έγκαιρη δράση είναι απαραίτητη.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε, το οποίο ονομάζεται B.1.1.529, έχει πρωτεΐνη ακίδα που διαφέρει πάρα πολύ από αυτήν που είχε το αρχικό στέλεχος του νέου κορονοϊού στο οποίο στηρίχθηκαν τα εμβόλια.

"Όπως το περιέγραψαν οι επιστήμονες, (αυτό) είναι το πιο σημαντικό παραλλαγμένο στέλεχος που έχουν συναντήσει μέχρι σήμερα στην έρευνά τους", σημείωσε ο Σαπς στις δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο Sky News.

Αξιωματούχοι συνέστησαν στην βρετανική κυβέρνηση ότι υπάρχει ανάγκη να δράσει άμεσα και προληπτικά στην περίπτωση που οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της νέας παραλλαγής του κορονοϊού επιβεβαιωθούν, μολονότι μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες για να συγκεντρωθούν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται για τα χαρακτηριστικά της.

Η παραλλαγή αυτή του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε επίσης στην Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ, αλλά σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματά της στη Βρετανία.