Εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων-Σε εγρήγορση το Υπ. Υγείας


Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει για τον εντοπισμό ακόμα δύο περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο. Πρόκειται για άντρες ηλικίας 20 και 30 χρόνων που αφίχθηκαν πρόσφατα στην Κύπρο.

Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα μεταφοράς και διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών για τη νόσο. Τα περιστατικά νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου αναφοράς (ΓΝ Λευκωσίας) για παρακολούθηση και περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης τους.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτησης και ενημέρωσης των επαφών τους.

Αναμένεται σήμερα η πρώτη παρτίδα εμβολίων

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 10:15 το πρωί αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο η πρώτη παρτίδα εμβολίων, για τη νόσο της ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για 1260 δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες έγιναν συντονισμένες ενέργειες από τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα και από την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, προς την κατεύθυνση αυτή.

Μετά την παραλαβή των εμβολίων, το Υπουργείο θα προχωρήσει σε αν ανακοίνωση με πληροφορίες για τη χορήγησή τους στους δικαιούχους.