ΕΝΠ – Δόξα: Ήθελαν αλλά... δεν μπορούσαν


Ένωση Νέων Παραλιμνίου και Δόξα ήθελαν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, μα δεν… μπορούσαν, και ως αποτέλεσμα κόλλησαν στο 0-0, για την έβδομη αγωνιστική των πλέι οφ του Β’ γκρουπ.

Στο ντεμπούτο του Σωτήρη Αντωνίου η ομάδα του Παραλιμνίου δεν μπόρεσε για πέμπτο σερί ματς να πάρει τη νίκη. Έφτασε τους 28 βαθμούς και έμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -8 από την «ασφαλή» ζώνη.

Δωδέκατη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα για τη Δόξα (περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα) και δεύτερη σερί. Ο ένας πόντος την ανέβασε στους 36 βαθμούς, την άφησε όμως στη δέκατη θέση και μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς

Με εικοσάλεπτη περίπου καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς ανάμεσα σε ΕΝΠ και Δόξα. Λίγες σχετικά οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος και όλες από εκτελέσεις στημένων φάσεων. Η ομάδα της Κατωκοπιάς που μπήκε με επιθετικές διαθέσεις στο παιχνίδι, απείλησε αρχικά μόλις στο 4’, και έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μουκτάρης βρέθηκε μόνος και αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι, έστειλε ωστόσο τη μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γκατσέφσκι. Στο 12’ ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει, από εκτέλεση φάουλ του Φελίπε. Η επικίνδυνη εκτέλεση του ωστόσο πέρασε από όλους χωρίς να μπορέσουν να μπουν στην πορεία της μπάλας. Στο 14’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Γκολομπάρτ στην περιοχή. Ο Δημητρίου εξέτασε τη φάση στο VAR και αποφάσισε πως δεν υπήρχε παράβαση. ΕΝΠ και Δόξα επιδόθηκαν σε παιχνίδι αλληλεξουδετέρωσης στην συνέχεια χωρίς τελικές προσπάθειες. Στο 45+1’ οι φιλοξενούμενη απείλησαν εκ νέου από στατική φάση. Μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπόλιεβιτς, Σαντίκ και Μουκτάρης δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα, η οποία πέρασε άουτ.

Περισσότερα σε λίγο…

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΠ (Σωτήρης Αντωνίου): Γκατσέφσκι, Μπαρμπόσα, Κυριάκου, Μπάλαζιτς, Ιρέπ (61′ Ενγκό), Μπάρνι (88′ Κοσμά), Λουσέρο (88′ Μαϊσουράντζε), Φελίπε (70′ Ουντόζι), Ντένινγκ, Μαρκόφσκι, Θεοδώρου.

Δόξα (Μαρίνος Σατσίας): Σισκόφσκι, Μουκτάρης, Μπόλιεβιτς, Γκολομπάρτ, Εγγλέζου, Οικονομίδης (69′ Τραϊτσέφσκι), Άδωνη, Καρλίτος (87′ Γκλίσιτς), Ασαμόα (87′ Μπουλότ), Κίκας (76′ Μπιλάλ), Σαντίκ.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Μπαρμπόσα, Κυριάκου, Μαρκόφσκι / Γκολομάρτ, Σαντίκ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τάσος Μάρκου.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα καθώς δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο γήπεδο!

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)

4′ Πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στον αγώνα για τη Δόξα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μουκτάρης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο πίσω δοκάρι και αμαρκάριστος, η κεφαλιά του ωστόσο πέρασε δίπλα από την εστία του Γκατσέφσκι.

12′ Πρώτη καλή στιγμή και για την Ένωση, επίσης από στημένη φάση. Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Φελίπε, η μπάλα πέρασε όμως από όλους χωρίς να μπορέσουν να μπουν στην πορεία της.

14′ Πάει στο VAR o Βασίλης Δημητρίου, για να εξετάσει την πιθανότητα πέναλτι υπέρ της Ένωσης σε χέρι του Γκολομάρτ στην περιοχή.

16′ Αποφάσισε πως δεν υπάρχει καμία παράβαση.

40′ Από πολύ μακριά ο Σαντίκ προσπάθησε να πίασει στον ύπνο τον Γκατσέφσκι, ο οποίος ήταν λίγο εκτός εστίας. Μπλόκαρε αρχικά την μπάλα ο τερματοφύλακας της Ένωσης, την έχασε όμως μέσα από τα χέρια του και κατέληξε σε κόρνερ.

43′ Κίτρινη στον Μπαρμπόσα.

45+1′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα. Εκτέλεση φάουλ του Μπόλιεβιτς, Σαντίκ και Μουκτάρης δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίκτυα.

45+2′ Ατομική ενέργεια και σουτ του Ντένινγκ, μπλοκάρει ο Σισκόφσκι.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

50′ Κεφαλιά του Κυριάκου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φελίπε, πάνω από τα δοκάρια.

52′ Πέναλτι για τη Δόξα. Το κέρδισε ο Καρλίτος, από τον Κυριάκου, μετά από ατομική ενέργεια στην περιοχή. Πάει να το δει στο VAR o Δημητρίου.

55′ Αλλάζει την απόφαση του ο διαιτητής, καμία παράβαση.

56′ Κίτρινη κάρτα στον Κυριάκου για φάουλ στον Οικονομίδη. Φωνάζουν για κόκκινη οι φιλοξενούμενοι.

60′ Κίτρινη κάρτα στον Γκολομπάρτ.

61′ Ενγκό στη θέση του Ιρέπ.

61′ Νέα κεφαλιά του Κυριάκου, ξανά από εκτέλεση φάουλ του Φελίπε, άουτ και πάλι.

69′ Τραϊτσέσφκι αντί του Οικονομίδη.

70′ Κίτρινη κάρτα στον Σαντίκ για φάουλ στον Μπάρνι.

71′ Έξω ο Φελίπε, εντός ο Ουντόζι.

73′ Σουτ του Λουσέρο εκτός περιοχής, έδιωξε ο Σισκόφσκι, ο Ενγκό πήρε το ριμπάουντ αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση όπως θα ήθελε, έστειλε την μπάλα άουτ.

75′ Ο Ουντόζι έκανε το σουτ από πλάγια θέση, στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

76′ Μπιλάλ στη θέση του Κίκας.

83′ Τεράστια ευκαιρία για την ΕΝΠ, την έχασε ο Ντένινγκ. Μετά την κάθετη πάσα του Ουντόζι, ο Αργεντίνος βρέθηκε απέναντι από τον Σισκόφσκι, τσίμπησε την μπάλα, την έστειλε όμως δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

87′ Διπλή αλαγή για τη Δόξα. Γκλίσιτς αντί του Καρλίτος και Μπουλότ αντί Ασαμόα.

88′ Διπλή αλλαγή και για την ΕΝΠ, Κοσμά και Μαϊσουράντζε στις θέσεις των Μπάρνι και Λουσέρο.

90+4′ Κίτρινη κάρτα στον Μαρκόφσκι.