ΕΝΠ-Ανόρθωση 1-2: Διπλό με Ράγιος και Καλτσά


Αγχωτική μα  άκρως σημαντική νίκη πέτυχε απόψε στο «Τάσος Μάρκου» η Ανόρθωση που επιβλήθηκε της ΕΝΠ με 1-2. Προηγήθηκε η Ανόρθωση με τον Ράγιος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, για να ισοφαρίσουν οι «βυσσινί» στο 65′. Το νικητήριο όπως αποδείχθηκε τελικά γκολ της Ανόρθωσης, ήρθε στο 68′ με τον Καλτσά.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πιο δυνατά στο παιχνίδι μπήκε η Ανόρθωση που έψαξε το γρήγορο γκολ, που θα της έκανε τη ζωή πιο εύκολη. Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν τρεις τελικές προσπάθειες, δίχως όμως να βρουν στόχο. Στην πιο κλασσική, στο 8ο λεπτό, ο Καλτσάς τροφοδότησε στην καρδιά της περιοχής της ΕΝΠ τον Ντούρις, όμως η κεφαλιά του Σλοβάκου κατέληξε άουτ.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν διάφερε από την εικόνα του υπόλοιπου ημιχρόνου. Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που έλεγχε τον ρυθμό, κρατούσε μπάλα και έφτιαχνε προϋποθέσεις και φάσεις για το γκολ, από την πλευρά της η ΕΝΠ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο με κύρια προτεραιότητα να διατηρήσει το μηδέν.

Η Ανόρθωση έφθασε κοντά στο γκολ σε 2-3 περιπτώσεις. Στο 22′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά κατέληξε λίγα μέτρα άουτ, ενώ στο 44′ ο Καλτσάς με μονοκόμματο σουτ δεξιά μέσα στη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Ράγιος, έστειλε την μπάλα άουτ. Ο γόρδιος δεσμός για τους «κυανολεύκους» λύθηκε στις καθυστερήσεις, ο Ράγιος έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Μαϊσουράτζε να τον ανατρέπει. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, ο οποίος ήταν εύστοχος απέναντι στον Κλέιμαν δίνοντας προβάδισμα στην Ανόρθωση με 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Η ΕΝΠ έψαξε το γκολ και το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα αμφίρροπο.

Οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο γκολ στο 55’.  Ο Σκεπάνιακ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο Λόρια απογειώθηκε στην αριστερή γωνιά και απέκρουσε την μπάλα.

Στο 60’ η Ανόρθωση σημείωσε γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράγιος, το οποίο όμως ακυρώθηκε μιας και με βάση τους νέους κανονισμούς ο Ντούρις δεν απείχε ένα μέτρο από το τείχος των βυσσινί.

Στο 65’ οι «βυσσινί» έφθασαν στην ισοφάριση.Ο Αγκίρε μετά από γύρισμα από δεξιά, με σουτ εντός της περιοχής «πυροβόλησε» τον Λόρια και έγραψε το 1-1. Η απάντηση της Ανόρθωσης ήταν άμεση. Τρία λεπτά αργότερα ο  Γκαλίτσιος τροφοδότησε τον Μανθάτη που ήταν  αριστερά μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Καλτσάς με πλασέ εντός της μικρής περιοχής έγραψε το 1-2 για την Ανόρθωση.

Στο 77’ ο Σαντίκ έφθασε κοντά στο γκολ, όμως είδε τη δυνατή κεφαλιά του εντός της περιοχής να αποκρούεται από τον Κλέιμαν. Στο 80’ η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι, όταν ο Καλτσάς με κάθετη πάσα  βρήκε τον Σαντίκ, ο οποίος πέρασε τον Κλέιμαν που στην έξοδο ανέτρεψε τον Φινλανδό με τον Τράττου να δείχνει την παράβαση.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ράγιος. Η μπάλα κατέληξε όμως στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν, ακολούθως στο αριστερό και έτσι η Ανόρθωση έχασε μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν όλα ανοιχτά. Με την ΕΝΠ να ανεβάζει παίκτες στην περιοχή της Ανόρθωσης και να ψάχνει την ισοφάριση. Εν τέλει αυτή δεν ήρθε και έτσι η Ανόρθωση έφυγε νικήτρια από το Παραλίμνι, παίρνοντας την πρώτη της νίκη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΕΝΠ: Κλέιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Μιτρέφσκι, Σεπάνιακ, Κυριάκου, Ροντρίγκες(62′ Αγκίρι), Βαλλιάνος, Μαϊσουράτζε(46′ Βαρέλα), Ριέρα, Σπόλιαριτς, Ρουσιάς(81′ Κολοκούδιας)

Στον πάγκο: Πέτρου, Στάροκιν, Κουμής, Αγγελή, Θεοσώρου, Κοσμάς

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Κοφί(68′ Νταουσβίλι), Γκαλίτσιος, Κ. Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Εγγλέζου(74′ Σελίν), Ράγιος, Ντούρις(68′ Σαντίκ), Καλτσάς, Βργκοτς, Μανθάτης

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Κατσαράβα, Βασιλακάκης, Μαργκάσα, Ιωάννου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιτρέφσκι, Αμπαρτζουμιάν, Κλέιμαν / Εγγλέζου, Σαντίκ, Νταουσβίλι

REPLAY:

Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες.

 Έναρξη αναμέτρησης.

3′ Πρώτο κόρνερ για την Ανόρθωση.

4′ Πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Εγγλέζου έπιασε το μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα όμως να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν.

7′ Σέντρα του Εγγλέζου από δεξιά, κεφαλιά του Ντούρις η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

8′ Πολύ καλή στιγμή για την Ανόρθωση. Ο Καλτσάς από δεξιά τροφοδότησε τον Ντούρις στην μικρή περιοχή, με τον Σλοβάκο φορ των φιλοξενουμένων με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ.

12′ Μετά από κόρνερ, ο Κλέιμαν απομάκρυνε με γροθιές με τον Καλτσά να παίρνει το μονοκόμματο σουτ ωστόσο η μπάλα να καταλήγει απελπιστικά άουτ.

22′ Καλή στιγμή για την Ανόρθωση. Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Καλτσά, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν.

25′ Κεφαλιά του Ντούρις, δίχως δυσκολία αποκρούει ο Κλέιμαν.

26′ Δυνατό μακρινό σουτ από τον Κοφί, ο Κλέιμαν αποκρούει σε κόρνερ.

31′ Μακρινό συρτό σουτ από τον Ρούμπεν Ράγιος, η μπάλα άουτ.

37′ Κίτρινη στον Εγγλέζου

38′ Κίτρινη στον Μιτρέφσκι

41′ Νέα καλή στιγμή για την Ανόρθωση, μετά από σέντρα του Γκαλίτσιου ο Ντούρις πήρε την κεφαλιά η μπάλα άουτ.

43′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση! Ο Ράγιος από αριστερά τροφοδότησε τον Καλτσά, με τον Ελλαδίτη δεξιά μέσα στη μικρή περιοχή να τελειώνει με τη μία τη φάση, με το σουτ του όμως να καταλήγει άουτ.

45′ Πέναλτι για την Ανόρθωση. Ο Ράγιος έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή με τον Μαϊσουράτζε να τον ανατρέπει.

45+1′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση! Ο Ρούμπεν Ράγιος από τα έντεκα μέτρα, με ψύχραιμη εκτέλεση θα νικήσει τον Κλέιμαν και θα γράψει το 0-1!

Τέλος ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ Ο Ράγιος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντούρις πήρε την κεφαλιά η μπάλα άουτ.

50′ Κεφαλιά του Ροντρίγκεζ, αποκρούει ο Λόρια.

Πιο ανοιχτό το παιχνίδι στην επανάληψη, με την ΕΝΠ να δείχνει να έχει διάθεση να επιτεθεί.

53′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, αποκρούει με γροθιές ο Κλέιμαν.

55′ Εκπληκτική απόκρουση από τον Λόρια, μεγάλη φάση για την ΕΝΠ! Ο Σκεπάνιακ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο Λόρια απογειώθηκε στην αριστερή γωνιά και απέκρουσε την μπάλα.

56′ Κεφαλιά του Μιτρέφσκι, αποκρούει σταθερά ο Λόρια.

58′ Σουτ του επερχόμενου Εγγλέζου, μετά από γύρισμα από δεξιά του Γκαλίτσιου, η μπάλα άουτ.

60′ Ακυρώνεται γκολ της Ανόρθωσης, με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ράγιος, με τον ρεφ Τράττου να υποδεικνύει παράβαση στο τείχος από τον Ντούρις.

65′ ΓΚΟΛ για την ΕΝΠ! Ο Αγκίρε με σουτ εντός της περιοχής θα «πυροβολήσει» τον Λόρια και θα γράψει το 1-1

66′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Ντούρις και Κοφί πέρασαν εκτός, μέσα οι Σαντίκ και Νταουσβίλι

68′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση! Ο Γκαλίτσιος τροφοδότησε τον Μανθάτη από αριστερά, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Καλτσά με πλασέ εντός της μικρής περιοχής έγραψε το 1-2

72′ Τρίτη αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Σελίν στη θέση του Εγγλέζου.

77′ Σέντρα του Μανθάτη, κεφαλιά του Σαντίκ, ο Κλέιμαν δύσκολα σε κόρνερ.

78′ Ο Βαλλιάνος πάνω στη γραμμή, θα απομακρύνει την λανθασμένη απόκρουση του Κλέιμαν.

80′ Πέναλτι για την Ανόρθωση! Ο Καλτσάς θα τροφοδοτήσει κάθετα τον Σαντίκ, θα περάσει τον Κλέιμαν ο οποίος θα τον ανατρέψει με τον Τράττου να δείχνει την άσπρη βούλα.

81΄Αστοχεί στο πέναλτι ο Ράγιος. Η μπάλα θα καταλήξει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν, ακολούθως στο αριστερό και θα βγει εκτός από το τέρμα.

Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

Τέλος αναμέτρησης. Η Ανόρθωση φεύγει με το διπλό από το «Τάσος Μάρκου».

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μάριος Δημητριάδης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέας Μιχαηλίδης
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φωτίου
Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου