Σωτήρα: Ένοχος 32χρονος για βιασμό νεαρής


Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου καταδίκασε σήμερα, μετά από κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία, άνδρα ηλικίας 32 ετών για το βιασμό γυναίκας 20 ετών, από τη Βρετανία, που διαπράχθηκε στις 26 Ιουνίου 2019 στη Σωτήρα.

Σε γραπτό ανακοινωθέν του το Κακουργιοδικείο αναφέρει ότι καταδίκασε επίσης τον άνδρα για κατηγορίες που αφορούν παράνομη κατοχή άγνωστης ποσότητας κάνναβης και προμήθειας της στην παραπονούμενη.

Προστίθεται ότι το Κακουργιοδικείο αποδέχθηκε τη μαρτυρία της κοπέλας και των μαρτύρων που κατέθεσαν για την Κατηγορούσα Αρχή ως αξιόπιστη και απέρριψε ως αναξιόπιστη τη μαρτυρία του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης η 20χρονη κοπέλα ήρθε στην Κύπρο τον περασμένο Μάιο και εργαζόταν ως σερβιτόρα σε μπαρ στην Αγία Νάπα, διέμενε σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή με δύο φίλες της και θα επέστρεφε στη χώρα της στο τέλος της τουριστικής σαιζόν.

Η παραπονούμενη σχόλασε από την εργασία της γύρω στις 3 τα ξημερώματα της 26ης Ιουνίου 2019 και περπατούσε προς το διαμέρισμα όπου διέμενε, "ενώ αν και κατανάλωσε οινοπνευματώδη ποτά, δεν ήταν μεθυσμένη, ήταν νηφάλια και είχε τον έλεγχο των σκέψεων, πράξεων και κινήσεων της".

Οπως ανέφερε η παραπονούμενη, σε κάποια στιγμή ενώ βρισκόταν στο κτίριο, όπου διαμένει, εμφανίστηκε πίσω της και από το πουθενά ο κατηγορούμενος - τον οποίο είχε συναντήσει στη διαδρομή της με παρέα και της μίλησε, και άρχισε να της μιλά και τον αναγνώρισε ως εργαζόμενο στην περιοχή. Ο άνδρας είπε στην 20χρονη ότι ήθελε τη συνδρομή της για να πάνε να βρουν αέριο γέλιου και η κοπέλα μπήκε στο αυτοκίνητο του αυτοθελώς, γιατί όπως κατέθεσε «τον εμπιστεύτηκε και ένοιωσε ασφάλεια, ενώ ουδέποτε είχε πρόθεση, επιδίωξη ή προσδοκία το σεξ με τον κατηγορούμενο».

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Κακουργιοδικείου, ενώ προχωρούσαν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση στην Αγία Νάπα, ο κατηγορούμενος έβγαλε κάτω από την καρέκλα του οδηγού ένα πράσινο σακουλάκι που περιείχε κάνναβη, ενώ δύο φορές σταμάτησε για να αγοράσει μπαλόνια και λαστιχάκια για να δέσει τα μπαλόνια.

Όταν η κοπέλα αντιλήφθηκε ότι ο κατηγορούμενος την πήγαινε σε χώρο που βρισκόταν πολύ μακριά από το διαμέρισμα όπου διέμενε, έστειλε σε φίλη της μέσω τηλεφώνου, ένα μήνυμα για την τοποθεσία που βρισκόταν. Τελικά ο κατηγορούμενος σταμάτησε το αυτοκίνητο σε περιοχή στη Σωτήρα ενώ σύμφωνα με την 20χρονη, «φοβόταν πάρα πολύ επειδή ήταν σκοτεινά και απόμερα, κατά κάποιο τρόπο (ήταν) αγχωμένη και ανήσυχη».

Αφού κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, εισέπνευσαν αέριο γέλιου και η κοπέλα κάπνισε λίγο από τσιγάρο κάνναβης που ετοίμασε με κάνναβη που της έδωσε ο άνδρας, πέταξε το τσιγάρο και τού είπε ότι ήθελε να επιστρέψει στο διαμέρισμα της.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου, η κοπέλα «δεν γνώριζε πού βρισκόταν και ήταν κατασκότεινα». Όταν σε κάποια στιγμή επιχείρησε να απομακρυνθεί, «ο άνδρας την άρπαξε και την έριξε πάνω στα κάγκελα, ενώ αυτή έκλαιγε, φοβόταν και δεν γνώριζε πως θα ενεργούσε αν ο κατηγορούμενος αποφάσιζε να τη βλάψει, ενώ του έλεγε επανειλημμένως να την επιστρέψει στο διαμέρισμα της».

Τελικά, αναφέρεται, ο άνδρας κατάφερε να τη βιάσει.

Επιστρέφοντας στην Αγία Νάπα ο κατηγορούμενος, άφησε την κοπέλα κοντά στο διαμέρισμα της και επειδή αυτή βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και δεν είχε μαζί τα κλειδιά της, κτύπησε το κουδούνι και της άνοιξε μια συγκάτοικος της η οποία αντίκρισε την 20χρονη «πάρα πολύ αναστατωμένη, έκλαιγε και ήταν αναμαλλιασμένη, ενώ δεν μιλούσε για πολλή ώρα».

Η κοπέλα κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία και μετά από εξετάσεις ο κατηγορούμενος συνελήφθη και παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με την παραπονούμενη, που έγινε όπως ισχυρίστηκε «με τη θέληση της».

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο απέρριψε τη θέση του κατηγορούμενου και τη θέση της Υπεράσπισης ότι η καταγγελία της παραπονούμενης έγινε με στόχο την αποκόμιση ασφαλιστικής αποζημίωσης από μέρους της.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι η καταγγελία της παραπονούμενης για τον βιασμό της «υποβλήθηκε γνησίως, πρεπόντως και δεόντως προς τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και ομοίως διερευνήθηκε».

Η κοπέλα σύμφωνα με την απόφαση του Σώματος αναγνώρισε πως «δεν έπρεπε να μπει στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου και ότι δεν έπρεπε να τον εμπιστευτεί, δεν ήθελε ποτέ να συνευρεθεί σεξουαλικώς με αυτόν, κάτι που του είπε, του φώναξε και του το έδειξε εγκαίρως. Ωστόσο ο κατηγορούμενος δεν το σεβάστηκε και δεν το εισάκουσε».

Το Κακουργιοδικείο όρισε την 25η Μαΐου ως ημερομηνία για αγορεύσεις για την επιβολή ποινής ενώ διατάχθηκε η σύνταξη έκθεσης από το Γραφείο Ευημερίας για τον κατηγορούμενο.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ