Ενοχλημένος ο Ακιντζί για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων


Σωστό είναι να λαμβάνονται μέτρα από κοινού εάν χρειαστεί μέσω της κοινής επιτροπής για θέματα υγείας, με μονομερή βήματα δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίο ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αναστολή λειτουργίας σημείων διέλευσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
 
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηλεφώνησε δεύτερη φορά σήμερα στον κ. Ακιντζί για να του μεταφέρει την εν λόγω απόφαση του Υπουργικού πως αναστέλλεται η λειτουργία των 4 οδοφραγμάτων: οδού Λήδρας, Δερύνειας, Αστρομερίτη και Λεύκας για μια εβδομάδα, μετά το τέλος της οποίας θα επαναξιολογηθεί.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης στον Τ/κ ηγέτη, όπως αναφέρει ο κ. Μπουρτζιού, ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε με το αιτιολογικό της αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού και πως τα άλλα οδοφράγματα θα συνεχίσουν να παραμένουν ανοικτά αλλά θα αυξηθούν εκεί τα μέτρα.
 
Ο κ Ακιντζί, συνέχισε ο εκπρόσωπός του, ρώτησε τον κ. Αναστασιάδη εάν υπάρχει θετικό κρούσμα του κορωνοϊού στον «νότο» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του απαντά ότι δεν υπάρχει και τον Τ/κ ηγέτη να του αναφέρει ότι δεν υπάρχει ούτε στο «βορρά».
 
Αναφέρεται επίσης ότι ο Τ/κ ηγέτης υπενθύμισε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι στις 3 Φεβρουαρίου, στη συνεδρία της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για θέματα υγείας όπου συζητήθηκε το θέμα του κορωνοϊού, υπήρξε ομοφωνία στο ότι χρειάζεται η λήψη μέτρων όχι στα σημεία διέλευσης αλλά στα σημεία εισόδου στην χώρα.
 
Του εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «εάν χρειαστεί η λήψη μέτρων στην Κύπρο για το θέμα, θα ήταν σωστό να ληφθούν από κοινού μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία. Δεν θα πρέπει να γίνονται μονομερή βήματα εκτός αυτού που ωθούν τις κοινότητες σε πανικό».