Ένας από τους δολοφόνους του Τάσου Ισαάκ υποψήφιος για «Πρόεδρος» των κατεχομένων


Με μάσκα, κοινωνική απόσταση και συνοδευόμενοι από τις συζύγους κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους  μέχρι στιγμής στα κατεχόμενα για τις «προεδρικές εκλογές» οι Μουσταφά Ακιντζί, Ερσίν Τατάρ και Τουφάν Ερχιουρμάν.

Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι υποψηφιότητες τελικά είναι 12 και όχι 9 όπως είχε ανακοινώσει χθες το μεσημέρι, αφού ραντεβού ζήτησαν και έλαβαν για να υποβάλλουν την υποψηφιότητάς τους άλλοι 3 ανεξάρτητοι υποψήφιοι, Αλί Σανατκάρ, Μουσταφά Ουλάς και Αχμέτ Μποράν.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων γίνεται με ραντεβού και τουλάχιστον μισή ώρα κενό μεταξύ τους, θα ολοκληρωθεί σήμερα γύρω στις 14.30 και θα ανακοινωθεί ο προσωρινός κατάλογος με τα ονόματα. Επισήμως θα ανακοινωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και η προεκλογική εκστρατεία επίσημα ξεκινά από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Από τους 12 υποψήφιους οι 4 είναι κομματικοί και οι υπόλοιποι 8 ανεξάρτητοι. Οι κομματικοί είναι: Ερσίν Τατάρ εκ μέρους του ΚΕΕ, Τουφάν Ερχιουρμάν εκ μέρους του ΡΤΚ, ο υποψήφιος του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας, Φουάτ Τουρκόζ Τσινέρ και ο Ερχάν Αρικλί εκ μέρους του κόμματος Αναγέννησης. Ο Ερχάν Αρικλί που εκπροσωπεί το κόμμα των εποίκων στα κατεχόμενα, ήταν ένα από τα πρόσωπα που κατέγραψαν οι κάμερες τον Αύγουστο του 1996, να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον Τάσο Ισαάκ στη Δερύνεια. Εναντίον του, μάλιστα, εκκρεμεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης.