Ένας 60χρονος ανάπηρος πέθανε σε καβγά για τη δική του θέση πάρκινγκ





Ο 60χρονος ήταν ανάπηρος σε ποσοστό 80% λόγω στεφανιαίας νόσου και του είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Ρόδου αναπηρική θέση στάθμευσης.

Τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ενός 60χρονου, με ύποπτο έναν 49χρονο υπήκοο Αλβανίας, πατέρα τριών παιδιών, παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου. Συγκεκριμένα, ο 49χρονος ελέγχεται ως ύποπτος για το θάνατο από καρδιακή ανακοπή 60χρονου ημεδαπού, με τον οποίο αντήλλαξαν αντεγκλήσεις για ασήμαντη αφορμή.

Ειδικότερα, Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ο 60χρονος Γιώργος Λασιθιωτάκης ήταν ανάπηρος σε ποσοστό 80% λόγω στεφανιαίας νόσου και του είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Ρόδουαναπηρική θέση στάθμευσης στην οδό Κωνσταντίνου Τσαλδάρη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατική, λίγο μετά τις 20:30 τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, ο 60χρονος που επέβαινε σε αυτοκίνητο με την σύζυγό του επιχείρησαν να σταθμεύσουν στη συγκεκριμένη θέση. Το ίδιο φέρεται να επεδίωξε και ο 49χρονος, παρά τις διαμαρτυρίες του 60χρονου για την ύπαρξη σχετικής σήμανσης που του απαγόρευε την στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καβγάς και ο γιος του 60χρονου άκουσε τις φωνές στο σπίτι και κατέβηκε. Η σύζυγος του 60χρονου κατά τη διάρκεια των διαπληκτισμών με τον αλλοδαπό του έδειχνε συνεχώς το σήμα Α.Μ.Ε.Α και την ταμπέλα αλλά εκείνος, όπως κατατέθηκε, δεν σταματούσε.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Δημοκρατικής υπήρχαν δύο κώνοι στη θέση της στάθμευσης, που ο αλλοδαπός δεν κλώτσησε (!) τον έναν όπως ισχυρίστηκε σε κατάθεσή του, αλλά όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς τον έπιασε για να χτυπήσει τον 60χρονο. Ο γιος του 60χρονου μαζί με έναν πολίτη που βρισκόταν στο σημείο «απέκρουσε» τον κώνο και τον απομάκρυνε.

Κλήθηκε η αστυνομία και όπως κατέθεσε ο γιος, ο αλλοδαπός την στιγμή εκείνη έφυγε. Καθώς ανέμεναν την αστυνομία ο 60χρονος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ στο σημείο βρισκόταν και ο δεύτερος γιος του.

Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στα επείγοντα, στη μονάδα αναζωογόνησης, όπου και υπέκυψε. Ο 49χρονος υποστηρίζει ότι δεν επιχείρησε να πλήξει τον 60χρονο αλλά όταν βγήκε από το αυτοκίνητό του και το παιδί του έκλαιγε από την αναστάτωση που προκλήθηκε από τον καβγά για το πάρκινγκ, κλώτσησε τον κώνο.

Πηγή: reader.gr