Ένα εξάχρονο κορίτσι πέθανε από αφυδάτωση – «’Ηταν μόνη, αδύναμη, φοβισμένη, διψασμένη» λέει ο δήμαρχος της Μαριούπολης


Ο δήμαρχος της πολιορκημένης Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, λέει ότι ένα εξάχρονο κορίτσι, η Τάνια, ανασύρθηκε νεκρή από τα ερείπια ενός κατεστραμμένου συγκροτήματος κατοικιών λόγω αφυδάτωσης.

«Η μητέρα της σκοτώθηκε. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό το κορίτσι πάλευε για τη ζωή της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσα βάσανα έπρεπε να αντέξει. Στα τελευταία λεπτά της ζωής της ήταν μόνη, αδύναμη, φοβισμένη, διψασμένη».

Ο δήμαρχος λέει ότι η ιστορία του κοριτσιού, που αναφέρθηκε επίσης νωρίτερα σήμερα από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του, ήταν «μία από τις πολλές τραγικές ιστορίες της Μαριούπολης, της πόλης που επιβίωσε σε αποκλεισμό τις τελευταίες οκτώ ημέρες».

«Οι Ρώσοι εισβολείς άφησαν κυνικά την πόλη του μισού εκατομμυρίου χωρίς νερό, φως, θερμότητα και επικοινωνίες. Όλες οι διαδρομές προς την πόλη είναι αποκλεισμένες. Όλες οι προσπάθειες για παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στους κατοίκους της πόλης εμποδίστηκαν από τον ρωσικό στρατό», είπε ο Μποϊτσένκο.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης κάλεσε τη Δύση να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα.

«Δεν θα φέρει πίσω την Τάνια μας, αλλά θα σώσει τις ζωές χιλιάδων άλλων παιδιών στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Μποϊτσένκο.

Πηγή: cnn.gr