Ένα 10μερο, τρεις θάνατοι και δυο καταγγελίες για αμέλεια

Σε συναγερμό έθεσε ολόκληρη την Κύπρο, το πέρασμα της Γρίπης Α’ το τελευταίο δεκαήμερο. Συνολικά καταγράφηκαν 7 θάνατοι από Γρίπη Α’ ενώ πάνω από 40 είναι τα σοβαρά περιστατικά τα οποία έτυχαν νοσηλείας.

Το τελευταίο 10μερο καταγράφηκαν τρεις θάνατοι ενώ σ’ εξέλιξη βρίσκονται καταγγελίες για πιθανές ιατρικές αμέλειες. ΤΑΕ Λεμεσού και Λάρνακας διερευνούν τις καταγγελίες από τις οικογένειες ενός 20μηνου βρέφους που έχασε την ζωή του στο Μακάρειο Νοσοκομείο και ενός 34χρονου ο οποίος έχασε την ζωή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Για την τελευταία περίπτωση, η Αστυνομία αρχίζει την λήψη καταθέσεων από τους θεράποντες ιατρούς που χειρίστηκαν τον 34χρονο σε Λεμεσό και Λευκωσία, ενώ παράλληλα το Υπουργείο Υγείας τελεί σε αναμονή για το αποτέλεσμα της έρευνας που ζήτησε ο Υπουργός.

Αναφορικά με την υπόθεση για πιθανή ιατρική αμέλεια στον θάνατο του 20μηνου βρέφους, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διερεύνησης. Όπως ενημερώνεται το SigmaLive, ήδη έχει οριστεί λειτουργός από το Υπουργείο Υγείας που θα συνδράμει στο έργο των ερευνών, ενώ με την συμπλήρωση του φακέλου, αυτός θα αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο τρίτος θάνατος που καταγράφηκε αφορά μια ηλικιωμένη γυναίκα η  οποία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη ενώ νοσηλεύτηκε με κάταγμα στο ισχίο, πέθανε από Γρίπη Α’, την οποία πιθανότατα σύμφωνα με τον κ.Ματσάκη, να κόλλησε μέσα στο Νοσοκομείο ενώ ανέμενε να χειρουργηθεί για το κάταγμα. Αντιθέτως η γυναίκα, δεν χειρουργήθηκε ποτέ αλλά νοσηλεύτηκε στις εντατικές μονάδες των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού.

Οι αρχές πάντως, διά μέσου του Υπουργείου καθησυχάζουν και κάνουν λόγο για έξαρση και όχι για επιδημία. Η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, μιλώντας στο SigmaLive, ανέφερε ότι συνολικά 43 περιστατικά νοσηλεύτηκαν από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα.

Στο πανευρωπαϊκό προσκήνιο βρίσκεται η Γρίπη Α’. Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κι όχι μόνο επικρατεί συναγερμός, την ώρα που άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία.


ΠΗΓΗ:sigmalive.com