Εμπρησμό βλέπει η Ελ. Κυβέρνηση - Πολλές εστίες ταυτόχρονα

«Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά, που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση. Υπάρχουν -όχι απλά ενδείξεις- αλλά στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στο αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής, Δεν πρέπει να πούμε τίποτα παραπάνω», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

«Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη. Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, αλλά μου είπε την «ώρα της πάλης συνεχίζουμε» και δεν την έκανε δεκτή, ανέφερε ο Υπουργός.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την αυτοθυσία και αυταπάρνηση πυροσβεστών, αλλά και πολιτών και εθελοντών που βοήθησαν στον περιορισμό των απωλειών», τόνισε ο κ. Τόσκας.

Τους 87 φτάνει πλέον ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική καθώς, το μεσημέρι της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των νεκροτομών.

Όπως σημείωσε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. «Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια», δήλωσε ο κ. Καρακούκης.

Λίγο αργότερα κατέληξε -σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας- 62χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Την ίδια ώρα έντεκα εγκαυματίες παραμένουν στην εντατική ενώ συνολικά νοσηλεύονται 49 ενήλικες και τέσσερα παιδιά.

"Έχουμε σοβαρές ενδείξεις για εγκληματικές ενέργειες που αφορούν σε εμπρησμό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Έλληνα Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές.

Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε την κατάσταση με τα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, κάνοντας λόγο για «μαζική καταστροφή», ενώ ξυπνάει μνήμες της τραγωδίας της Hellios.

Όπως είπε, τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους είτε από τις φλόγες είτε από πνιγμό στη θάλασσα.

Με την επιχείρηση απομάκρυνσης των καμένων αυτοκινήτων να κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, η αγωνία για τον εντοπισμό των αγνοούμενων κορυφώνεται.


Πηγή: sigmalive.com