Εμβολιασμός στο Ριζοκάρπασο για την ασθένεια της ευλογιάς στα ζώα


Εμβολιασμός για την παρεμπόδιση της μετάδοσης της ευλογιάς στα ζώα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ριζακάρπασο και το λεγόμενο «υπουργείο γεωργίας και φυσικών πόρων» κάλεσε και ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους της περιοχής.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο εμβολιασμός έγινε σε μια περιοχή 5 τετραγωνικών χλμ, η οποία τέθηκε σε καραντίνα. Αρμόδιοι του λεγόμενου «υπουργείου» ενημέρωσαν τους κτηνοτρόφους για τα μέτρα που λαμβάνονται ενάντια στην εξάπλωση της μολυσματικής ασθένειας και τί πρέπει οι ίδιοι να προσέχουν. Μεταξύ των μέτρων είναι η απαγόρευση πώλησης ζώων από την περιοχή.

Έχουν επίσης τοποθετηθεί ειδικά χαλιά για τα αυτοκίνητα που μπαίνουν και βγαίνουν από την περιοχή όπου έγιναν οι εμβολιασμοί, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας.

Όπως επίσης μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, την περιοχή του Ριζοκαρπάσου επισκέφθηκε το πρωί και ο λεγόμενος «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ. Μιλώντας αργότερα στη λεγόμενη «βουλή» ανέφερε ότι λόγω του εμβολιασμού σκέφτονται να αναβάλουν την έναρξη του κυνηγιού στην περιοχή του Ριζοκαρπάσου για τις επόμενες δύο εβδομάδες.