Ελπίδες ξενοδόχων για τον Δεκαπενταύγουστο


Ενώ διαχρονικά τον Αύγουστο οι ξενοδοχειακές μονάδες κατακλύζονταν από κόσμο και δύσκολα κάποιος εξασφάλιζε δωμάτιο σε κάποιο παραλιακό θέρετρο, αν δεν είχες κάνει νωρίς κράτηση, τα δεδομένα φέτος άλλαξαν.

Η πρώτη βδομάδα του Αυγούστου κλείνει με αρκετά χαμηλούς ρυθμούς κρατήσεων, ενώ η πλειοψηφία των Κυπρίων επιλέγει για διακοπές τη δεύτερη και τρίτη βδομάδα του Αυγούστου. H μέση πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 25%, γεγονός που κάνει τους ξενοδόχους να γκρινιάζουν, αφού είχαν συνηθίσει τα απανωτά ρεκόρ που έκανε ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια, ενώ είχαν προβεί σε επεκτάσεις και ανακαινίσεις.

Πέρσι τον αντίστοιχο μήνα η Κύπρος φιλοξένησε πέραν του μισού εκατομμυρίου επισκέπτες. Φέτος, οι ντόπιοι και ξένοι αντιστοιχούν σε μερικές χιλιάδες. Πάντως, οι ξενοδόχοι ελπίζουν ότι η  πληρότητα θα βελτιωθεί όσο περνούν οι μέρες και θα ξεπεράσει το 60% τον Δεκαπενταύγουστο.

Τα δίχτυά τους έριξαν και σε αυτούς που αποφάσισαν τελευταία στιγμή να μην επισκεφτούν την Ελλάδα.  Πέρσι ταξίδεψαν 63.603 κάτοικοι Κύπρου προς την Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι θα μειωθεί σε μερικές εκατοντάδες ταξιδιώτες, γεγονός που γεμίζει  προσδοκίες  τους ξενοδόχους ότι θα κερδίσουν κάποιο μερίδιο της πίτας. 


Πηγή: Φιλελεύθερος