Ελλάδα: Θρίλερ με τους αγνοούμενους - €10 εκ.από ΚΔ ως βοήθεια

Στους 81 έχει ανέλθει πλέον ο επίσημος απολογισμός για τους νεκρούς αναφορικά με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Πλέον, οι έρευνες εστιάζονται στον εντοπισμό αγνοουμένων καθότι τα πύρινα μέτωπα έχουν περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό. 164 ενήλικες είναι τραυματίες ενώ υπάρχουν 23 τραυματισμένα παιδιά. 

Σε μια άλλη εξέλιξη η Κυπριακή Δημοκρατία με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα δώσει εισφορά ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος με την εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος να κάνει λόγο για δεκάδες κλήσεις.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη τραγωδία από πυρκαγιές στην ιστορία της Ελλάδας. 

Είκοσι πέντε από τα θύματα βρέθηκαν χθες (24/7) το πρωί σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι. Πληροφορίες όμως από τον Ερυθρό Σταυρό αλλά και από διασώστη ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών έφτανε τους 26 και όχι 25. 

Ένας ακόμη νεκρός ανασύρθηκε από στελέχη του Λιμενικού, πριν από λίγο, στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. 

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους. Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199, για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι ζημιές στην περιοχή είναι τεράστιες, καθώς πολλά σπίτια έχουν καεί, ενώ από το πρωί έχουν αρχίσει οι ρίψεις από αέρος.

Το βράδυ της Δευτέρας 23/7 και μέχρι τα ξημερώματα οι κάτοικοι των περιοχών από το Μάτι μέχρι τη Ραφήνα έζησαν φρικιαστικές στιγμές, καθώς αιφνιδιάστηκαν από τις φλόγες και έσπευσαν να βρουν καταφύγιο στις παραλίες. Κάποιοι δεν τα κατάφερα και κάηκαν ζωντανοί, εγκλωβισμένοι από τις φλόγες, ενώ άλλοι ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα.

«Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας αβοήθητο. Αλλά και τίποτα δε θα μείνει δίχως απαντήσεις»: την προσωπική αυτή δέσμευση έδωσε στον ελληνικό λαό από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ κύρηξε τριήμερο πένθος.


Πηγή: sigmalive.com