Ελλάδα: 13 οι θανάτοι, στα 530 τα κρούσματα από τον κορωνοϊό


Ακόμη 35 κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 530.

Τριάντα πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορvνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Έτσι τα συνολικά κρούσματα είναι 530.

Από αυτά, 98 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 100 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 18 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Συνολικά οι νεκροί είναι 13, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα, 98 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης – δηλαδή δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς κόλλησαν. 

Οι περισσότεροι ασθενείς εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ συνολικά 100 άτομα νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδα, εκ των οποίων τα 18 είναι διασωληνωμένα.

Όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών, το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 3 ασθενείς, ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό σε 13. 

Πρόκειται για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, έναν ακόμη άνδρα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μία 94χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» της Αθήνας.

Και οι τρεις είχαν είχαν υποκείμενα νοσήματα, αναφέρει το Sputnik.