Υπερπροσπαθεια αλλά εκτός τελικού η Ενωση!

Ένωση και ΑΠΟΕΛ εξήλθαν ισόπαλες 2-2 και σε συνδυασμό το 1-0 του πρώτου αγώνα, οι γαλαζοκίτρινοι  προκρίθηκαν στον τελικό κυπέλλου που θα πραγματοποιηθεί στο ΓΣΠ στις 22 Μαΐου.

Η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ (6’), ωστόσο απάντησε με τον Αλωνεύτη (σκόραρε με το χέρι) στο 27ο λεπτό κάνοντας μεγάλο βήμα πρόκρισης. Η Ένωση απάντησε με τον Ουντόζι, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει κι άλλο γκολ. Στις καθυστερήσεις ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε με τον Βιντιγκάλ.

Πρώτη με Πίττα και 1-0

Η Ένωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά τον ΑΠΟΕΛ και στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να σκοράρει και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 6’ ο Πίττας μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ρόμο, βάζοντας μπροστά τους γηπεδούχους με 1-0.

Ισοφάρισε με… τούμπα

Στο 27’ ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε με περίεργο τρόπο και πήρε μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση. Ο Στάθης πέφτοντας στο έδαφος, η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα του και κατέληξε στα δίκτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Τραγικό λάθος και 2-1

Μετά το 1-1, η Ένωση ανέβασε τις γραμμές της και κατάφερε να σκοράρει μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Ο Ρουέδα και ο Ρόμο δεν συνεννοήθηκαν σωστά και ο Ουντόζι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας ξανά προβάδισμα στην Ένωση με 2-1.

Μεγάλες ευκαιρίες με Ουντόζι και Φακινέτι

Χαμηλός ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ένωση να ανεβάζει τις γραμμές της στο γήπεδο. Η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 79’ με τον Ρόμο να κάνει μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Ουντόζι. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κλέιμαν έκανε επίσης μεγάλη απόκρουση σε προσπάθεια του Φακινέτι.

ΕΝΠ: Κλέιμαν, Ολίβα (28’ Μουλαζίμης), Φυτανίδης, Κυριάκου, Αντωνίου, Κοσμάς (78’ Κολοκούδιας), Μαϊζουράτσε, Ζάρατε (66’ Σερμπάκοφ), Ριέρα, Πίττας, Ουντόζι

ΑΠΟΕΛ: Ρόμο, Ρουέδα, Ζαχίντ (85’ Αρτυματάς), Ντε Βινσέντι, Μοράις, Βούρος, Μερκής, Φατσινέτι, Αλωνεύτης (59’ Γιάκολις), Βιντιγκάλ, Μπέζιακ (71’ Εφραίμ)