Εκτός φυλακών και η Γερασίμου-Η μεγάλη αλλαγή και η ανθρωπιά του εργοδότη της

Εκτός από τον ισοβίτη Παναγιώτη Καυκαρή και τον τέως βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, ανάμεσα στους χθεσινούς κρατούμενους που αποφυλακίστηκαν από το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως, ήταν και η Ελένη Γερασίμου.

 

Η Ελένη Γερασίμου, 35 ετών, είχε καταδικαστεί το 2015 σε ποινή φυλάκισης 6 ετών, για υπόθεση ναρκωτικών. Ήταν ένας ευάλωτος άνθρωπος που έμελλε να συναναστραφεί με λάθος ανθρώπους οι οποίοι, σίγουρα μόνο το καλό της δεν ήθελαν, αλλά να την εκμεταλλευτούν.

 

Από την πρώτη στιγμή η Ελένη, παραδέχθηκε το λάθος της και έδειξε μεταμέλεια. Μετά την καταδίκη της έπρεπε να δεχθεί τα νέα δεδομένα στη ζωή της και να καταφέρει να γυρίσει μια νέα σελίδα, αφήνοντας πίσω το παρελθόν.

 

Μέσα από τα προγράμματα σωφρονισμού στις φυλακές και έχοντας την στήριξη που επιζητούσε για να τα καταφέρει, η Ελένη έγινε άλλος άνθρωπος.

 

Την γνωρίσαμε μέσα από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο θέατρο του Τμήματος φυλακών. Συμμετείχε στο σχολείο, σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και ανταποκρίθηκε σε διάφορα σωφρονιστικά προγράμματα.


Αφού εξέτισε το μεγαλύτερο της ποινής της, βγήκε στην Ανοιχτή φυλακή και ακολούθως στο Κέντρο Εξωιδρυματικής Απασχόλησης όπου θα έπρεπε να εργάζεται στην ελεύθερη κοινωνία με σκοπό την ομαλή επανένταξη της και την σύσφιξη των σχέσεων με την οικογένεια της.

 

Η Ελένη Γερασίμου είχε την τύχη να εργοδοτηθεί από ένα άνθρωπο ο οποίος δεν την έβλεπε ως εγκληματία αλλά ως άνθρωπο.

 

Της πρόσφερε δουλειά την οποία μάλιστα θα συνεχίσει και μετά την επ΄ αδεία αποφυλάκιση της. Κάτι το οποίο είναι σημαντικό για ένα κρατούμενο ο οποίος αποφυλακίζεται, ούτως ώστε να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του με τα εφόδια που έχει αποκτήσει, ωστόσο κάτι σπάνιο αφού αρκετοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν να εργοδοτούν πρώην φυλακισμένους.


Η ιστορία της Ελένης μόνο θετικά μηνύματα στέλλει σε όσους αυτούς που για διάφορους λόγους ίσως βρέθηκαν στη θέση της, ενώ ακόμη περισσότερα μηνύματα στέλλει και ο εργοδότης της. Μια ιστορία που μας κάνει να μην γυρίζουμε την πλάτη σε αυτούς τους ανθρώπους καθώς το μόνο που χρειάζονται, είναι στήριξη!
 

Πηγή: reporter.com.cy