Έκτακτο/Πάτρα: Προσήχθη η μητέρα των τριών κοριτσιών - Οδηγείται στην Εισαγγελέα


Στον Εισαγγελέα οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα.

Αστυνομικοί την προσήγαγαν στην Πάτρα και την οδηγούν στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη πληροφορία ότι στη Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε κεταμίνη.

Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Η ουσία δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή που είχαν δώσει οι γιατροί.

Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους. "Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά", ανέφερε χαρακτηριστικά στο MEGA ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Το ζήτημα φαίνεται πλέον να είναι αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ποσότητα εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας η κεταμίνη.

Την Τρίτη, έγινε γνωστό ότι η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα δεν είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Το επίσημο πόρισμα της εξέτασης αναμένεται να βγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η τοξικολογική εξέταση – Τι αποκάλυψε νωρίτερα ο Πέτρος Κουσουλός

Το εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον τοξικολόγο, Νίκο Ράϊκο έχει επιστρέψει εδώ και ημέρες τα αποτελέσματα του ποσοτικού ελέγχου της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα του άτυχου κοριτσιού στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιανη ο οποίος καλείται να προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση και να παραδώσει πλέον την έκθεση του, με σαφή αιτία θανάτου, στο Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού η ουσία-αίνιγμα (αναισθητικη-κατασταλτική εδώ) η οποία έχει ανευρεθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα με αποτέλεσμα να ζητηθεί ο επανέλεγχος από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, είναι φαρμακευτική και δεν μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί εύκολα από φαρμακείο αλλά από άλλα εξειδικευμένα καταστήματα.

Δεν έχει καμία σχέση με το σχήμα το οποίο χορηγούνταν στο πλαίσιο της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε η Τζωρτζίνα εξαιτίας της τετραπληγίας την οποία αντιμετώπιζε εξαιτίας της πρώτης ανακοπής που υπέστη αιφνιδίως στις 11 Απριλίου 2021 και οφείλεται -όπως όλα δείχνουν- σε ασφυξία.

Οι ερευνητές της υπόθεσης πλέον καλούνται να βρουν ποιος και γιατί προμηθεύτηκε τη συγκεκριμένη ουσία, εάν χορηγήθηκε από γιατρό η νοσηλευτικό προσωπικό η κάποιον τρίτο. Την ίδια στιγμή ο ιατροδικαστής, κ. Σωτήρης Μπουζιάνης καλείται πλέον να εξηγήσει εάν η χορήγηση της συγκεκριμένης ουσίας ακόμη και σε υπέρμετρη δόση μπορεί να επιφέρει θάνατο ή επέδρασε μαζί με το φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε η Τζωρτζίνα και προκάλεσε το δυστυχές συμβάν στα τέλη Ιανουαρίου 2022.