ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύλληψη και στην Κύπρο για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο

Μετά από αίτημα των βελγικών Αρχών

Στη σύλληψη ενός προσώπου όχι Κύπριου προχώρησε η Αστυνομία με αφορμή τις έρευνες που διεξάγονται και στην Κύπρο για διαφθορά στο ποδόσφαιρο. 

Η σύλληψη προέκυψε μετά από συνδρομή των βελγικών Αρχών για έρευνες στο νησί μας. Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε προέβη σε έρευνες και προχώρησε στη βάση μαρτυρίας στη σύλληψη του υπόπτου.

Όπως γράψαμε και προηγουμένως διεξάγεται ταυτόχρονη επιχείρηση των δικαστικών και των διωκτικών αρχών σε Γαλλία, Βέλγιο, ΠΓΔΜ, Σεβρία, Μαυροβούνιο και Κύπρο και υπήρξαν συλλήψεις μάνατζερ ποδοσφαιριστών, στελεχών ομάδων και διαιτητών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα η βελγική εισαγγελία.

Σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις στο Βέλγιο, αυτές πραγματοποιήθηκαν σε 12 ομάδες συμπεριλαμβανομένης της Άντερλεχτ, Μπριζ και Σταντάρντ, αλλά και της Γάνδη, Γκενκ, Κορτρέικ, Οστάνδης και Λόκερεν.

Οι έρευνες διεξάγονται μετά από αίτηση ενός δικαστή της περιφέρειας του Limburg και αφορούσαν συμβάσεις παικτών και αφορούν αξιωματούχους συλλόγων, πράκτορες τυχερών παιχνιδιών, πρώην δικηγόρο, λογιστικό γραφείο, έναν εκπαιδευτή και δημοσιογράφους.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία αναφέρει επίσης ότι κατόπιν αιτήματος του διερευνητικού δικαστή, διεξάγονται επίσης 13 αναζητήσεις στο εξωτερικό, ιδίως στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την ΠΓΔΜ.

Συνολικά, 184 αστυνομικοί (Αμβέρσα, Leuven, Brabant, Βρυξέλλες, Halle-Vilvoorde, Ανατολική Φλάνδρα, Δυτική Φλάνδρα, Λιέγη και Μονς) ασχολούνται με το θέμα από σήμερα το πρωί, όπως και άλλοι 36 αστυνομικοί στο εξωτερικό. Η ομοσπονδιακή έρευνα άρχισε στα τέλη του 2017, ύστερα από έκθεση σχετικά με ύποπτες οικονομικές συναλλαγές από την Ομοσπονδιακή Αστυνομική Υπηρεσία Απάτης Αθλητισμού. Οι υποψίες αφορούν μεταξύ άλλων και κρυφές προμήθειες.


ΠΗΓΗ:OFFSITE.COM.CY