Αμμόχωστος: Έκτακτη κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους


Έκτακτη κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σφοδρούς ανέμους.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ απόψε στις 21:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής. Αφορά στους πολύ ισχυρούς μέχρι και σφοδρούς ανέμους που θα παρατηρηθούν κατά την συγκεκριμένη χρονική περιόδο.


Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση θα επηρεάσει σήμερα την περιοχή, ενώ πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα αναμένεται από αργά απόψε μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Ψηλή πίεση αναμένεται στη συνέχεια. Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, αλλά κατά διαστήματα στα δυτικά και βόρεια κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά τοπικά στα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ορεινά και ενδεχομένως τοπικά στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βόρειοι ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη και αργότερα στα προσήνεμα κυματώδης.

Η θερμοκρασία το σήμερα το βράδυ στην επαρχία Αμμοχώστου, θα πέσει στους 7 βαθμούς και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βόρειοι, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν αργά το απόγευμα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά στα προσήνεμα κυματώδης, για να καταστεί σταδιακά μέχρι το βράδυ ταραγμένη.

Η θερμοκρασία αύριο στην Αμμόχωστο θα ανέλθει στους 13 βαθμούς και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και αρχικά τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο την Κυριακή θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 79 εκατοστά.