Έκτακτες δράσεις για να πείσουμε τους Γερμανούς τουρίστες



Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αυξημένες προωθητικές ενέργειες για το φετινό καλοκαίρι προς τη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββας Περδίος. 

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Περδίος είπε ότι «όπως θα έχετε ακούσει το τελευταίο διάστημα και σε συνέχεια της Έκθεσης του Βερολίνου στην οποία συμμετείχαμε πρόσφατα, φαίνεται ότι φέτος η γερμανική αγορά κυριαρχείται από μια γενικότερη ανασφάλεια, με ίσως λιγότερους αριθμούς αφίξεων επισκεπτών. Ένας βασικός λόγος ήταν και η πτώχευση της Germania και παλαιότερα της Cobalt και της Air Berlin.

  

Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει αυξημένες προωθητικές ενέργειες για το φετινό καλοκαίρι προς τη γερμανική αγορά, ούτως ώστε να μετριάσουμε όσο γίνεται την έλλειψη θέσεων  αυτό είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο. 

 

Την ίδια ώρα, δοθείσης της ευκαιρίας, να αναφέρουμε ότι κάποιες άλλες ενέργειες που είμασταν σε εγρήγορση να κοιτάξουμε - δηλαδή εξειδικευμένες και συγκεκριμένες ναυλωμένες πτήσεις από την Γερμανία προς την Κύπρο, δηλαδή επιπλέον πτήσεις - φαίνεται ότι δεν καρποφορούν λόγω και της τελευταίας ενημέρωσης που είχαμε για τα Boeing 777 Max. Η καθήλωση αυτού του στόλου ανά το παγκόσμιο σημαίνει ότι έχει μειωθεί ο αριθμός διαθέσιμων αεροπλάνων.

 

Όμως, παρά ταύτα, είμαστε ευτυχείς για την σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να μετριαστούν οι ελλιπείς θέσεις και την ίδια ώρα τα μηνύματα που παίρνουμε από την Έκθεση της Ουκρανίας είναι θετικά. Φαίνεται ότι όσοι αριθμοί δεν καλυφθούν από τις προωθητικές μας ενέργειες προς τη γερμανική αγορά θα τις καλύψουμε από την ουκρανική και την ίδια ώρα το Υφυπουργείο διοργανώνει ταξίδια τις επόμενες εβδομάδες προς άλλους προορισμούς, χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος, ευελπιστούμε η Αίγυπτος και το Ισραήλ, ούτως ώστε συντονισμένα και με τον ιδιωτικό τομέα να μπορέσουμε και από εκεί να προσελκύσουμε επισκέπτες για το φετινό καλοκαίρι».

 

Philenews/Insider