Έκρηξη Πενταδάκτυλος: Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα λένε οι ειδικοί (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένη περιοχή στα κατεχόμενα έπεσαν τα συντρίμμια του πυραύλου. Από θαύμα όπως λένε οι ειδικοί δεν υπήρξαν θύματα. 


Το χωριό Κουτσοβέντη απέχει μόλις 2 km από το σημείο όπου ακούστηκε η ισχυρή έκρηξη και ξέσπασε η φωτιά. Πρόκειται για κλειστή στρατιωτική ζώνη.  


Ανδρέας Πενταράς - Αντιστράτηγος εν αποστρατεία 

"Αν έπεφτε σε κατοικημένη περιοχή, οι υλικές απώλειες αλλά κυρίως οι ανθρώπινες απώλειες θα ήταν μεγάλες σίγουρα. Θα είχαμε ένα δεύτερο Μαρί. Ήταν ανοικτός ο χώρος και έτσι η εκτόνωση έγινε χωρίς να υπάρξουν αν θέλετε μεγάλες καταστροφές. Δεν υπήρχαν εκεί κτήρια ή άλλα κωλύματα που να εμποδίζουν το εκρηκτικό κύμα να εκτονωθεί προς τα έξω."


Σε απόσταση τριών Km βρίσκεται το χωριό Βουνό με 300 κατοίκους. 


Στα 4 Km από το σημείο το χωριό Σιχαρί με 200 κατοίκους. 


7 χιλιάδες κάτοικοι βρίσκονται εγκατεστημένοι στην Κυθραία. Το χωριό απέχει 7 km ανατολικά από το σημείο.  


Σε απόσταση 8 χιλιομέτρων στα δυτικά βρίσκεται το Δίκωμο με 500 κατοίκους. Σε αυλή σπιτιού στο συγκεκριμένο χωριό κατέπεσε κομμάτι από τον πύραυλο και η λεγόμενη αστυνομία εκκένωσε και τα γειτονικά σπίτια για ασφάλεια. 


Κάτοικος Δικώμου

"Πέρασε από εδώ και πήγε από εκεί. Πέρασε δίπλα από το σχολείο."


Η Λευκωσία απέχει 15 km και βρίσκεται δυτικά από το σημείο της περιοχής όπου κατέπεσε ο πύραυλος και ξέσπασε η πυρκαγιά. 


Πιο κοντινό σημείο από τις ελεύθερες περιοχές το Καϊμακλί σε απόσταση 8 χιλιομέτρων με την έκρηξη να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή απο τους κατοίκους.

ΠΗΓΗ:alphanews.live