Έκοψε τα φρένα της συντρόφου του κι εκείνη σκοτώθηκε σε τροχαίο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου της Tammy Fox, η οποία έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.  Τα νέα δεδομένα προέκυψαν έπειτα από την πραγματογνωμοσύνη στο όχημά της, αλλά και στη σύλληψη του συντρόφου της, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Καθώς η μητέρα πέντε παιδιών οδηγούσε σε δρόμο της περιοχής Σκράντον της Πενσυλβάνια ξαφνικά η ταχύτητα του αυτοκινήτου της αυξανόταν, τα φρένα του δεν λειτουργούσαν και άρχισε να χάνει τον έλεγχο, καθώς πλησίαζε σε διασταύρωση…

Η ταχύτητα του οχήματος ήταν τα 60 χλμ/ώρα. και, σύμφωνα με την αστυνομία της Πενσυλβάνια, έπεσε πάνω σε ένα δέντρο. Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως είδε τα φώτα των φρένων να ανάβουν, αλλά η ταχύτητα του αμαξιού δεν μειωνόταν.

Η 38χρονη μητέρα πέντε παιδιών, πέθανε από «σοβαρά τραύματα που υπέστη στο δυστύχημα», όπως αναφέρεται στο Washington Post. Για να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας της, δημιουργήθηκε μία σελίδα στο GoFundMe στην οποία ο θάνατός της αποδίδεται σε «ένα τραγικό ατύχημα».

Όμως αυτό άλλαξε με τη σύλληψη του συντρόφου της, John Williams Jenkins, ο οποίος κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία, όταν οι ειδικοί μετά από έλεγχο στο όχημα ανακάλυψαν πως δεν υπήρχε κάποια μηχανική βλάβη.

Κατά τον έλεγχο, οι μηχανικοί είδαν πως τα φρένα είχαν κοπεί. Οι Αρχές δήλωσαν πως ο 39χρονος Jenkins παραδέχθηκε ότι αυτός τα είχε κόψει, με τη δικαιολογία πως χρειαζόταν επειγόντως έναν μεταλλικό σωλήνα για να κάνει χρήση κρακ.

Λίγο μετά τη σύλληψή του, η σελίδα στο GoFundMe μετονομάστηκε σε «Δικαιοσύνη για την Tammy».

Σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας, ο σύντροφος του θύματος ανέφερε πως η κοπέλα του «τον είχε τρελάνει» επειδή ήθελε οπωσδήποτε μία σωλήνα ώστε να κάνει χρήση. Αυτός, δεν ήθελε να πάει σε κάποιο κατάστημα οπότε αποφάσισε να βρει κάποιο εξάρτημα  από το αυτοκίνητο…

Μετά από αυτή του την αποκάλυψε πρόσθεσε πως «δεν είχε ιδέα από αμάξια» και πως απλά αφαίρεσε κάτι που πίστευε πως θα βοηθούσε την Tammy.

Παρόλα αυτά, τα κοντινά πρόσωπα της 38χρονης δεν πιστεύουν την ιστορία του και αναφέρουν πως η γυναίκα ήταν εδώ και μισό χρόνο νηφάλια, με μία από τις αδερφές της να τονίζει ότι «η Tammy βοηθούσε ανθρώπους».

Σε μήνυμα που είχε στείλει το θύμα στην αδερφή της, ένα 24ωρο πριν το δυστύχημα, ανέφερε πως ήταν αγανακτισμένη με τον σύντροφό της.

«Πρέπει να φύγω από αυτό το σπίτι. Μισώ τη βία του. Ορκίζομαι πως νιώθω… εγκλωβισμένη».

Δημοσιεύματα τοπικών μέσω επιβεβαιώνουν τη βία του Jenkins, κάνοντας λόγο για απειλές ότι θα σκότωνε την αδερφή της Tammy και θα αυτοκτονούσε.

Ο Gary Yates, ο οποίος γνωρίζει για χρόνια τον Jenkins, ανέφερε στην Times - Tribune πως δεν πιστεύει ότι τα φρένα κόπηκαν επίτηδες.

«Δεν σκεφτόταν καθαρά ώστε να ξέρει τι συμβαίνει. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν μπορούσε να περπατήσει ίσια ή να ανάψει ένα τσιγάρο».

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο 39χρονος αρνήθηκε να βγει με εγγύηση και δεν έχει ζητήσει ακόμη δικηγόρο. Η προανάκρισή του αναμένεται στις 7 του Σεπτέμβρη.

tammy

Πηγή: cnn