"Έκοψαν τη Μούττην της Σαρακοστής" στη Νεκρή Ζώνη (BINTEO)


46 χρόνια μακριά από την Κάτω Δερύνεια και αυτοί επιμένουν...

Για άλλη μια χρονιά, εκατοντάδες Δερυνειώτες από άκρη σ` άκρη της Κύπρου, εκοψαν την Μούττην της Σαρακοστής στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στη νεκρή ζώνη, λίγα μόλις μέτρα από την περίκλειστη Αμμόχωστο.

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο δίπλα ακριβώς από το υπερχειλισμένο φράγμα Δερύνειας, με επισκέπτη ένα φλαμίνγκο, ο κόσμος άρχισε να φτάνει από νωρίς το πρωί, με όλα τα απαραίτητα και τα μαγκάλια να παίρνουν... φωτιά!

Άντρος Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας

"Είναι καθήκον μας ως τοπική αρχή να τους φέρνουμε οσο πιο κοντά γίνεται στις κατεχόμενες περιουσίες μας. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά που βλέπουν μπροστά τους, που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη και την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ανήκουν σε εμάς και δεν ανήκουν σε κανέναν άλλο."

Χταπόδια, καλαμάρια, λαγάνες, λαχανικά καθώς και πολλά άλλα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, με τους μεγαλύτερους να αναπολούν τις προ του `74 ημέρες...

"Εδώ που ερχόμασταν όταν ήμασταν νεαροί, τόσα παιδάκια. Πιο πέρα είναι το περβόλι μας. Η κατοχή αυτά έχει..."

"Είναι ευκαιρία που μας άφησαν τα Ηνωμένα Έθνη σε συνεργασία με τον Δήμο Δερύνειας, να έρθουμε κάτω στην Αγία Μαρίνα, με φόντο το Βαρώσι."

Ευχή όλων, μικρών και μεγάλων, η επόμενη καθαρά Δευτέρα να βρει το τόπο ελεύθερο...

"Ελπίζουμε η νέα χρονιά να κόψουμε την μούττην, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο."

"Θέλουμε να πιάσουμε πίσω τα κατεχόμενα μέρη μας και μακάρι το νέο χρόνο να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι."

Υπό το άγρυπνο βλέμμα δυνάμεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, μόνοι ελεύθεροι πετούσαν οι χαρταετοί των παιδιών...

Το βυζαντινό ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας παρέμεινε ανοικτό για προσκύνημα μέχρι νωρίς το απόγευμα με τους επισκέπτες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, υπό καθεστώς... ελευθερίας!



Πηγή:alphanews.live