Έκλεψαν καρχαρία από ενυδρείο και τον έντυσαν «μωρό» (vid)

Απίστευτο και όμως αληθινό περιστατικό κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο ενυδρείο του Σαν Αντόνιο στο Τέξας.

 

Δύο άνδρες και μία γυναίκα πλησίασαν μια ανοικτή δεξαμενή, όπου οι επισκέπτες επιτρέπεται να ταϊζουν ή και να αγγίζουν ορισμένα είδη ψαριών. Ο ένας άρπαξε από την ουρά έναν μικρό καρχαρία και οι άλλοι δύο τον τύλιξαν σε βρεγμένη κουβέρτα και στη συνέχεια τον έβαλαν σ’ έναν κουβά που είχαν τοποθετήσει σ’ ένα παιδικό καροτσάκι.

Οι τρεις μετά τη... ληστεία τους έφυγαν παριστάνοντας ότι κουβαλούν ένα μωρό, αφήνοντας ωστόσο πίσω τους ίχνη από τα νερά που έτρεχαν. Μέλος του προσωπικού του ενυδρείου που αντιλήφθηκε το τι έγινε τους ακολούθησε στο πάρκινγκ προσπαθώντας να τους κλείσει το δρόμο. Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει τον ύποπτο που κουβαλούσε τον καρχαρία, ο οποίος μπήκε ένα αυτοκίνητο (φορτηγάκι) κι έφυγε. Παράλληλα οι συνεργάτες συνελήφθησαν και ομολόγησαν την ενοχή τους.


Οι πληροφορίες που έδωσε το κοινό, βοήθησαν την αστυνομία να εντοπίσει το φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν οι κλέφτες και να συλλάβει έναν 38χρονο άνδρα.

Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου φοβήθηκαν ότι ο καρχαρίας μήκους 45 εκ. ονόματι "Helen" δεν θα επιβιώσει, αλλά τελικά τους επεστράφη και είναι σε καλή κατάσταση.

Το άλλο περίεργο είναι γιατί αποφάσισαν να κλέψουν τον μικρό καρχαρία καθώς δεν είχαν να αποκομίσουν κάποιο ιδιαίτερο όφελος από την πράξη τους, αφού το συγκεκριμένο είδος καρχαρία (horn shark) αφθονεί ανοικτά της Καλιφόρνια και δεν θα μπορούσαν να τον πουλήσουν για πάνω από 400 δολάρια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ στο Σαν Αντόνιο.


Πηγή: sigmalive.com