Εκκληση Δημάρχου Δερύνειας σε ΥΠΕΣ για παράταση στεγαστικού σχεδίου


Εκκληση στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή για παράταση του στεγαστικού δανείου αναζωογόνησης ακριτικών περιοχών, απηύθυνε με επιστολή του ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει στοιχεία τα οποία, όπως σημειώνει, «αποδεικνύουν την ανάγκη επέκτασης συγκεκριμένου σχεδίου για περαιτέρω αξιοποίησή του από νέα/νεαρά ζευγάρια. Το σχέδιο παρουσίασε κάποιες αδυναμίες αφού αρκετοί αιτητές απορρίπτονται λόγω εισοδηματικών κριτηρίων αλλά και της ημερομηνίας έναρξης της κατασκευής ή αγοράς του ακινήτου».

Προσθέτει ότι «στην ακριτική Δερύνεια η εξαγγελία του σχεδίου έχει κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών νεαρών κυρίως ζευγαριών για απόκτηση κατοικίας, με αποτέλεσμα αρκετοί επιχειρηματίες γης να κινηθούν άμεσα και να αγοράσουν τεμάχια στη Δερύνεια, για ανέγερση κατοικιών και εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων».

Αίτημα των εταιρειών ανάπτυξης γης και της Τοπικής Αρχής, αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Δερύνειας «είναι όπως επισπευθεί η διαδικασία έκδοσης των πολεοδομικών αδειών το συντομότερο δυνατό, για εξυπηρέτηση των αιτούντων για αξιοποίηση του Στεγαστικού Σχεδίου για ακριτικές περιοχές πριν την ολοκλήρωση του στις 31 Δεκεμβρίου 2020».

Ο κ. Καραγιάννης απευθύνει έκκληση «εκ μέρους τόσο των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης, όσο και των νέων ζευγαριών που επιθυμούν να επωφεληθούν από το προτεινόμενο σχέδιο, όπως επεκτείνει την περίοδο ισχύος του σχεδίου και παρέμβει με όποιο τρόπο θεωρεί αποτελεσματικότερο, για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης των σχετικών πολεοδομικών αδειών».

Το στεγαστικό σχέδιο, συνεχίζει στην επιστολή του ο Αντρος Καραγιάννης «έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για απόκτηση στέγης στον Δήμο Δερύνειας, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα την τοπική αρχή, αφού η ακριτικότητα μας για πρώτη φορά προσελκύει αντί να απωθεί νεαρό κόσμο για να εγκατασταθεί στη Δερύνεια. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοσίευσης του Τοπικού Σχεδίου Δερύνειας είναι ακόμα ένα θέμα που καθηλώνει την ανάπτυξη του Δήμου στα δεδομένα που καθόριζε το Τοπικό Σχέδιο του 2003».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας επαναλαμβάνει το αίτημα «για παράταση του συγκεκριμένου στεγαστικού σχεδίου για περαιτέρω αξιοποίηση του από ενδιαφερόμενα ζευγάρια, αφού τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εξασφάλιση κατοικίας στις ακριτικές περιοχές. Αυτό χαροποιεί ιδιαίτερα τον Δήμο που θα αποκτήσει νέους κατοίκους, οι οποίοι θα συμβάλουν στην ανάπτυξή του, παρόλες τις δύσκολες συνθήκες και τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουμε δίπλα από το συρματόπλεγμα και τον κατοχικό στρατό».