Εκδρομές μαθητών: Ναρκωτικά και αύξηση στο χάπι «επόμενης ημέρας»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, μέσω αυστηρής επιστολής της, για τις εκδρομές με διανυκτερεύσεις μαθητών λυκείων, που αρχίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

Η Ομοσπονδία κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο, για χρήση ναρκωτικών και  αλκοόλ αλλά και μεταφορά ακόμα και μαχαιριών.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, οι εκδρομές  οργανώνονται αποκλειστικά από τους μαθητές και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι Σύνδεσμοι Γονέων ή οι Διευθυντές των σχολείω. Την ευθύνη την έχουν καθαρά οι μαθητές και οι γονείς τους που δίνουν την συγκατάθεσή τους.

«Στην περιοχή (των διανυκτερεύσεων) υπάρχει και κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων για το επονομαζόμενο "χάπι της επόμενης μέρας".

Αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία των κοριτσιών και εύκολα μπορεί να στιγματίσει κάποιο παιδί με ακόμα χειρότερες επιπτώσεις στην ψυχική του υγεία», αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, «χάπι επόμενη μέρας, αναφορές της Αστυνομίας, ότι έχουν συλληφθεί άτομα με σιδηρογροθιές, μαχαίρια, ρόπαλα, ξύλα, επικίνδυνα αντικείμενα, καυγάδες μεταξύ τους ή και με εξωσχολικούς. Πέρσι είχαν κατασχεθεί ναρκωτικά, τσιγάρα καθώς και αλκοόλ κι επίσης είχαν διακομιστεί μαθητές και μαθήτριες σε νοσοκομεία σε κατάσταση μέθης»

Την ίδια στιγμή, οι Οργανωμένοι γονείς επισημαίνουν ότι πολλές φορές παιδιά μένουν σε ακατάλληλα καταλύματα που δεν πληρούν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και υγείας. Επίσης πολλές φορές τσουβαλιάζονται 8-12 άτομα σε ένα δωμάτιο.

Ο Κυριάκος Νικηφόρου συνεχίζει λέγοντας ότι: «Είχαμε συνάντηση με την  Αστυνομία, θα έχει έντονη παρουσία όλες τις μέρες που θα βρίσκονται μαθητές στην Κακοπετριά και στα άλλα θέρετρα και δεν θα διστάσει να παρέμβει και να συλλάβει όποιον παραβαίνει τους νόμους».

Ο Κυριάκος Νικηφόρου επισημαίνει ότι "είναι καθήκον όλων να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την παρορμητικότητά τους και να σταθούμε ανάχωμα, προστατεύοντας το μέλλον τους".
 

Πηγή:  sigmalive.com