Εκδήλωση διαμαρτυρίας από την ΟΣΕ Αμμοχώστου


Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι δημόσιες εταιρείες του συστήματος μεταφορών ΟΣΕΑ, ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, ΟΣΥΠΑ, ΕΜΕΛ και ΖΗΝΩΝ.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν πέραν των 100 λεωφορείων και σκοπός σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι η καταγγελία της σκανδαλώδους όπως χαρακτηρίζεται διαδικασίας προσφορών για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Οι διαμαρτυρόμενοι βρίσκονται έξω από το προσωρινό κτίριο της Βουλής στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, όπου στη συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών, θα παρευρεθεί ο υπουργός Μεταφορών για να ενημερώσει τους βουλευτές για την πορεία ανάθεσης των έξι νέων συμβάσεων και τις διαδικασίες επέκτασης της παροχής υπηρεσιών δημοσίων μεταφορών μετά τις 5 Ιουλίου οπότε λήγουν οι υφιστάμενες συμβάσεις.

Ο πρόεδρος της εταιρείας ΖΗΝΩΝ Παντελής Παντελίδης ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι ζητούν ακύρωση του διαγωνισμού. Κάλεσε τους κυβερνώντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τους αποζημιώσουν. Αλλιώς όπως είπε, μέρα με τη μέρα θα είναι πιο δυναμικά μέτρα αντίδρασής τους μέχρι θανάτου όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ανέφερε ότι χάθηκε η Δημοκρατία στην Κύπρο κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι έκαναν το μαύρο άσπρο. Επίσης κατηγόρησε και τον Γενικό Ελεγκτή ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν επεμβαίνει για το θέμα των συμβάσεων.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του ΟΣΕΑ Δημήτρης Παντελή είπε ότι περιμένουν τον Γενικό Ελεγκτή να σκεφτεί με τι τεχνάσματα θα τους κάνει τρικλοποδιές. Πρόσθεσε ότι ζητούν ίση μεταχείριση κυρίως από τη Νομική Υπηρεσία, εκφράζοντας την άποψη ότι συμβουλεύει λανθασμένα το Υπουργείο Μεταφορών. Επίσης ανέφερε ότι κάποιοι προσπαθούν με δόλιο τρόπο να αλλάξουν τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ σημείωσε ότι αναμένουν από τους αρμόδιους όπως τους καλέσουν για να υπογράψουν τη σύμβαση.


Πηγή:dialogos.com.cy