Εκβίαζαν για επτά χρόνια με ροζ βίντεο γυναίκα εκπαιδευτικό-Την… «έγδυσαν»

Με ροζ βίντεο απειλούσαν για επτά χρόνια γυναίκα εκπαιδευτικό, της οποίας της πήραν σπίτι, αυτοκίνητο και χρήματα συνολικής αξίας άνω των 120 χιλιάδων ευρώ.

 

Η εν λόγω εκπαιδευτικός δεχόταν απειλές και πλήρωνε συνέχεια τους εκβιαστές είχαν στα χέρια τους βίντεο άσεμνου περιεχομένου, ωστόσο βρήκε τη δύναμη και κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία η οποία φόρεσε χειροπέδες σε δυο Κύπριους, 46 και 57 ετών.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, ο ένας εκ των δυο υπόπτων παραδέχθηκε ότι κορόιδευε την παραπονούμενη αποσπώντας της χρήματα για δήθεν προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αλλά και αραδιάζοντας της άλλου τύπου ψέματα. Ο δεύτερος ύποπτος, ο οποίος ενοικίαζε σπίτι στον πρώτο ύποπτο, εξέφρασε άγνοια για την υπόθεση, για την οποία καταζητείται τρίτο πρόσωπο καταζητείται και άλλα δυο αναζητούνται.

 

Όπως αναφέρει η καταγγελία της εκπαιδευτικού, από τον Ιανουάριο του 2012 γνώρισε ταυτόχρονα μέσω MSN τους δυο ύποπτους με τους οποίους άρχισε να έχει επαφή και να ανταλλάζουν μηνύματα. Ωστόσο δεν γνώριζε εάν οι δυο γνωρίζονταν μεταξύ τους.

 

Κάποια στιγμή έλαβε μήνυμα από τρίτο πρόσωπο το οποίο την πληροφορούσε ότι είχε στην κατοχή του ροζ βίντεο με την ίδια και της ζήτησε 12 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να μην το δημοσιοποιήσει.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης, η παραπονούμενη παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχε σε τέτοιο βίντεο και ούτε έχει αποστείλει οτιδήποτε, υπό τον φόβο να μην εκτεθεί στην εργασία της, κατέθεσε το ποσό σε αριθμό λογαριασμό που άγνωστος της υπέδειξε και ο οποίος ανήκει σε γυναικείο όνομα.

 

Νωρίτερα είχε δώσει και το ποσό των 400 ευρώ στο εν λόγω πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια τον είχε συναντήσει. Εκεί αντιλήφθηκε ότι αποδέκτης των χρημάτων ήταν ο ίδιος, ενώ στον υπολογιστή του εντόπισε και φωτογραφίες γυναικών καθώς και αρχεία συνομιλιών.

 

Εν τω μεταξύ, η εκπαιδευτικός είχε μιλήσει στον πρώτο ύποπτο ο οποίος καθησυχάζοντας την, της είπε ότι θα την προστάτευε και στη συνέχεια σύναψαν δεσμό.

 

Μια ημέρα που είχαν καταναλώσει αλκοόλ είχε ερωτικές περιπτύξεις μαζί του αλλά και με έναν φίλο του, ενώ κατά το δεδομένο χρόνο η παραπονούμενη συνέχισε να λαμβάνει απειλές.

 

Στη συνέχεια και ο φίλος της άρχισε να την απειλεί, ο οποίος της ανέφερε τις ερωτικές περιπτύξεις με τον ίδιο και τον φίλο του, τις είχε καταγράψει σε βίντεο το οποίο θα δημοσιοποιούσε.
 

Έλεγε ότι έχει καρκίνο…

 

Ακολούθως, ο 47χρονος επικαλείτο διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο, ζητώντας χρήματα για να μεταβεί στο Ισραήλ για θεραπείες, ενώ προφασιζόταν ότι έμπλεξε σε καβγάδες και ήθελε χρήματα.

 

Στη συνέχεια ο 47χρονος επικαλέστηκε μετάσταση καρκίνου, υποχρεώνοντας την υπό το πρόσχημα αυτό να ανταλλάξει καινούριο αυτοκίνητο αξίας 13 χιλιάδων ευρώ, με άλλο αξίας 6 χιλιάδων ευρώ, ενώ στην εξανάγκασε να πωλήσει και το διαμέρισμα της για το ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ, παρά το γεγονός ότι η εκτιμημένη αξία ήταν η τριπλάσια.

 

Όταν η παραπονούμενη δεν είχε άλλα χρήματα ή περιουσία, άρχισε να δανείζεται από συγγενικά της πρόσωπα αλλά και να συνάπτει δάνειο/

 

Σε μια μάλιστα περίπτωση, ο 47χρονος της είχε πει ότι τον συνέλαβαν στα κατεχόμενα και έτσι πούλησε τα χρυσαφικά της προκειμένου να τον βγάλει από την

φυλακή. Όπως όμως διαφάνηκε στη συνέχεια, ο 47χρονος δεν είχε συλληφθεί αλλά ξόδευε τα χρήματα στο καζίνο.

 

Οι δυο οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτηση τους.