Εκβίαζαν επιχειρηματία με ροζ βίντεο από διακοπές του στην Κύπρο



Οι διακοπές ενός επιχειρηματία στην Κύπρο μετατράπηκαν σε «εφιάλτη», όταν εγκλωβίστηκε σε ένα δίκτυο εκβιαστών, οι οποίοι τον εκβίαζαν με ροζ φωτογραφίες.

 

Σύμφωνα με τις Times της Ινδίας, πρόκειται για τον 45χρονο Amit Parasher, που ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια οργανωμένου ταξιδιού του στην Κύπρο τον Φεβρουάριο, οι τουριστικοί οδηγοί του ταξιδιού τον είχαν φωτογραφήσει όταν συνοδευόταν από μια γυναίκα στο ξενοδοχείο του.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία, όταν ο ταξιδιωτικός του πράκτορας, ο αδερφός του και άλλο ένα πρόσωπο άρχισαν να τον εκβιάζουν με φωτογραφίες, ζητώντας του μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα τρία πρόσωπα καταζητούνται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, ένας εκ των δραστών είναι φιλικό πρόσωπο του επιχειρηματία. Τον Νοέμβριο του 2018 είχε συστήσει τον αδερφό του στον επιχειρηματία ως σκηνοθέτη και του δάνεισε μεγάλο χρηματικό ποσό για να γυρίσει μία ταινία. Αφού πέρασαν μήνες χωρίς να γυρίσουν την ταινία που του είχαν υποσχεθεί, ο επιχειρηματίας ζήτησε τα χρήματά του πίσω.

Έτσι, τον Φεβρουάριο, τα δύο αδέρφια πρόσφεραν στον επιχειρηματία ένα πακέτο διακοπών στην Κύπρο για να του εξοφλήσουν το χρέος. Μόνο κατά την άφιξή του στην Κύπρο είχε καταλάβει ότι τα δύο αδέρφια ήταν τουριστικοί πράκτορες και συμμετείχαν στο ταξίδι άλλα 40 άτομα.

Ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι ένας εκ των καταζητούμενων τον είχε μεθύσει και όταν λιποθύμησε, τον τράβηξε φωτογραφίες με μια γυναίκα.

Αφού γύρισαν στην Ινδία, τα δύο αδέρφια άρχισαν να τον εκβιάζουν, ενώ του είχαν αναφέρει ότι τον είχαν βιντεογραφήσει με μια γυναίκα στην Κύπρο. Μάλιστα, όπως είχε καταγγείλει, δεν του έδειξαν ποτέ το επίμαχο υλικό, αλλά του ζητούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.  

Στις 22 Απριλίου, τον κάλεσαν σε ξενοδοχείο και του ζήτησαν χρήματα, ενώ τον είχαν απειλήσει ότι θα σκότωναν τους γονείς του.

Τότε πήρε τον απόφαση να κάνει την καταγγελία στην Αστυνομία.