Έκθεση - καταπέλτης Οδυσσέα για τις ξένες ταινίες (ΒΙΝΤΕΟ)


Προτού στεγνώσει το μελάνι της έκθεσής του για τις πολιτογραφήσεις, ο Γενικός Ελεγκτής έχει σχεδόν ολοκληρώσει ακόμη μια έκθεση, και όπως μαθαίνουμε, θα είναι και αυτή άκρως καταγγελτικού περιεχομένου. Αναμένεται ένας νέος γύρος συζητήσεων και αντιδράσεων.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κυριάκος Πενηνταέξ /  Sigma


Έγκυρες πληροφορίες, που επικαλείται το ΣΙΓΜΑ αναφέρουν πως η έκθεση αυτή, που θα δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων μερικών εβδομάδων, θα αφορά ακόμη ένα πρόγραμμα της κυβέρνησης, που σχετίζεται με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αφορά το επενδυτικό σχέδιο για την προώθηση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, δηλαδή τις ξένες ταινίες που παράγονται στην Κύπρο, μέσω κρατικών κινήτρων.       

Οι καταγγελίες, όπως μαθαίνουμε, θα αφορούν τις διαδικασίες παραχώρησης χορηγιών και φοροελαφρύνσεων που προβλέπονται στο σχέδιο.

Με οσμή διαβατηρίων

Η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, θα έχει και «οσμή» χρυσών διαβατηρίων...

Επιπρόσθετα, θα γίνονται ειδικές αναφορές για συγκεκριμένη ξένη ταινία, που γυρίστηκε στην Κύπρο και στην οποία πρωταγωνιστεί ένας διάσημος αστέρας του Χόλιγουντ. Για περισσότερα ευρήματα θα πρέπει να αναμένουμε την έκθεση.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από ένα χρόνο περίπου είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις από κόμματα σε σχέση με τα κονδύλια  μερικών εκατομμυρίων που δαπάνησε το κράτος για το πρόγραμμα προώθησης παραγωγών οπτικοακουστικού τομέα. Βουλευτές είχαν ζητήσει από την Ελεγκτική Υπηρεσία να διερευνήσει το θέμα.  

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι στο σχέδιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, κάλυψη κόστους παραγωγής από το κράτος της τάξεως του 35%, φορολογικές εκπτώσεις και άλλα κίνητρα.

Δείτε το βίντεο: