Ειδικό έγγραφο για την κυκλοφορία εργαζομένων


Βασικός στόχος είναι να κερδίσουμε χρόνο, διαμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, αναφορικά με τις αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής για την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα τεθεί σε ισχύ από τις έξι το απόγευμα.

Ο υπουργός εξήγησε πως για την εφαρμογή των μέτρων, πέραν από την Αστυνομία, θα δοθούν αυξημένες εξουσίες στις τροχονομίες των Δήμων και στην Πολιτική Άμυνα.

Αναφορικά με την εφαρμογή των μέτρων και των εγγράφων που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι πολίτες, ο υπουργός εσωτερικών εξήγησε πως θα είναι ένα πιστοποιητικό το οποίο θα εκδίδεται από την εργασία των πολιτών.

Όσο αφορά τις υπόλοιπες διακινήσεις για σουπερμάρκετ ή για άλλες διακινήσεις που εξαιρούνται από την απαγόρευση, ο κ. Νουρής παρέπεμψε προς στις επίσημες ανακοινώσεις αργότερα σήμερα.

«Δεν πρέπει να περιμένουμε κάποια μαγική συνταγή. Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι οι μετακινήσεις θα πρέπει να είναι στον μικρότερο βαθμό», πρόσθεσε ο κ. Νουρής, μιλώντας στο ΡΙΚ.

Όσο αφορά τους ελέγχους, ο κ. Νουρής σημείωσε πως οι έλεγχοι θα γίνονται στο βαθμό που είναι κατορθωτό να γίνονται. Δεν θέλουμε να κάνουμε το κράτος αστυνομοκρατούμενο, πρόσθεσε.

 

Πηγή:reporter.com.cy