Έγραψε ιστορία η Ελένη Αρτυματά - H πρώτη Κύπρια με τέσσερις Ολυμπιακές προκρίσεις


Την πρόκριση της στους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της πέτυχε την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 η Ελένη Αρτυματά! Η πρωταθλήτρια μας στο στίβο έκανε επίδοση 51.34 στο αγώνισμα των 400μ στο μίτινγκ της IAAF στη Μαδρίτη, πιάνοντας έτσι το Ολυμπιακό όριο που είναι 51.35.
 
Έτσι, η 33χρονη Παραλιμνίτισσα έγινε η πρώτη εκπρόσωπος του στίβου στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι και το 5ομέλος συνολικά της κυπριακής αποστολής στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία. Θυμίζουμε πως την πρόκριση για το Τόκιο εξασφάλισαν ήδη οι ιστιοπλόοι στα Laser Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή και οι σκοπευτές Άντρη Ελευθερίου (σκητ) και Ανδρέας Μακρής (τραπ).
 
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) συγχαίρει την αθλήτρια, τον προπονητή της Αντώνη Γιαννουλάκη, το σύλλογο της ΓΣΕ και την Ομοσπονδία της ΚΟΕΑΣ για τη νέα επιτυχία της αθλήτριας.
 
Η Αρτυματά το καλοκαίρι του 2020 στην Ιαπωνία θα γίνει η πρώτη Κύπρια με τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις τρεις προηγούμενες της συμμετοχές, αγωνίστηκε στα 200μ.
 
Η πρώτη Ολυμπιακή συμμετοχή της Αρτυματά ήρθε το 2008 στο Πεκίνο, όπου προκρίθηκε στα προημιτελικά, παίρνοντας την 30η θέση. Το 2012 στο Λονδίνο ήρθε η μεγαλύτερη της επιτυχία σε Ολυμπιακούς, με την πρόκριση στα ημιτελικά και τη 16η θέση. Το 2016 στο Ρίο η Ελένη δεν κατάφερε να περάσει τον α΄ γύρο, παίρνοντας τη 39η θέση. Εδώ και δύο χρόνια η Αρτυματά αγωνίζεται στα 400 μέτρα, έχοντας αλλάξει αγωνισμα.
 
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, εκτός από την αρμόδια αρχή για οργάνωση της Ολυμπιακής αποστολής, στηρίζει τους αθλητές στο δρόμο για το Τόκιο, μεταξύ άλλων μέσω του χορηγικού της προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή» και μέσω των προγραμμάτων Olympic Solidarity.
 
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή