Εγκρίθηκε προϋπολογισμός 250 εκ. για στήριξη εργαζομένων


Νέο συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 250 εκατομμυρίων για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων ανακοίνωσε την Τετάρτη μετά τη συνεδρια του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. 

Ο Υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι εγκρίθηκε η διαφοροποίηση επιδόματος αυτοτελώς εργαζομένων και μικρών επιχειρήσεων που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΦΠΑ και αυξάνεται στα 1.000 ευρώ για 5.300 δικαιούχους. 

Εξάλλου, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε σε διάσκεψη Τύπου ότι εγκρίθηκαν οι κρατικές εγγυήσεις στα δάνεια.  Από την πλευρά της η Υπουργός Εργασίας,Ζέτα Αιμιλιανίδου σημείωσε πως τα πακέτα στήριξης θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο,  ενώ παράλληλα όπως ανέφερε εγκρίθηκε επιπλέον πακέτο από την Κομισιόν για την Κύπρο με το ποσό να φτάνει στα 604 εκ. ευρώ.


Η κα Αιμιλιανίδου είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα έχει εγκρίνει την παράταση των Σχεδίων Στήριξης της Απασχόλησης των Εργαζομένων μέχρι και τον Ιούνιο αυτού του έτους. ¨Είναι πολύ σημαντικό ότι τα σχέδια μας θα συνεχιστούν, θα στηριχθεί η απασχόληση με ιδιαίτερη έμφαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, στις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τον τουρισμό».