Εγκρίθηκε το νέο τεστ για τον κορωνοϊό που είναι δέκα φορές πιο γρήγορο-Πώς γίνεται η ανίχνευση


Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο χρησιμοποιεί τα συστήματα cobas 6800/8800 της Roche.

Το «πράσινο φως» της αμερικανικής κυβέρνησης έλαβε η φαρμακευτική εταιρεία Roche για την παραγωγή ενός νέου τεστ για τη διάγνωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Roche έλαβε την επείγουσα έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση για ένα πολύ πιο αυτοματοποιημένο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, που ενδεχομένως θα επιταχύνει τη δυνατότητα να γίνονται τεστ σε ασθενείς κατά 10 φορές.

Όπως αναφέρεται, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το τεστ το οποίο «τρέχει» με τα συστήματα cobas 6800/8800 της Roche. Το συγκεκριμένο τεστ είναι παράλληλα διαθέσιμο στην Ευρώπη και σε όσες χώρες αποδέχονται τη σήμανση CE για ιατρικές συσκευές, δήλωσε η Roche.

Έλεγχος 4.128 - ύποπτων- ασθενών την ημέρα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο τεστ έκδοσης «8800» μπορεί να κάνει διάγνωση έως και σε 4.128 ασθενείς την ημέρα, ενώ η έκδοση «6800» μπορεί να υποβάλει σε τεστ έως 1.440 ανθρώπους. «Αυξάνουμε την ταχύτητα σίγουρα κατά 10 φορές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Thomas Schinecker, επικεφαλής της μονάδας διάγνωσης της Roche.

Τα τεστ είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη της εξάπλωσης του Covid-19 επειδή επιτρέπουν στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να εντοπίζουν τους ασθενείς και να τους απομονώνουν, ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζουν πολλά συμπτώματα. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον συνολικό αριθμό λοιμώξεων και να κερδίσει χρόνο για τις φαρμακευτικές έτσι ώστε να βρουν καλύτερες θεραπείες και τελικά ένα εμβόλιο.