"Έφυγε" σε ηλικία 102 ετών, ο Ιάκωβος Παναγή από το Τρίκωμο


Έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία Κύπριου της ομογένειας. Σύμφωνα με την παροικιακή πρόκειται για τον Ιάκωβο Παναγή, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 102 ετών.

Σύμφωνα αγγελία θανάτου του, «ο Iάκωβος Παναή Χαϊλή Χιντής (από το Τρίκωμο, Κύπρος) Απεβίωσε σε ηλικία 102 χρονών, ο Ιάκωβος Παναή Χαϊλή Χιντής, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο σπίτι της κόρης του Μυρούλας όπου διέμενε. Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Τρίκωμο το 1917 και εγκαταστάθηκε στην Κώμη Κεπίρ το 1937 όπου παντρεύτηκε. Ήλθε στο Λονδίνο μετά την τουρκική εισβολή το 1974.

Ο αξέχαστος Χιντής διατηρούσε μέχρι το τέλος της ζωής του μια σπάνια διαύγεια πνεύματος και ολοκληρωμένης σκέψης. Ήταν πολύ αγαπητός και σεβαστός ανάμεσα στις κοινότητες της Κώμης Κεπίρ και των γύρω χωριών.

Αφήνει τις θυγατέρες του Θεμούλα η οποία διαμένει στην Κύπρο, Μυρούλλα, Κακουλλού, το γιό του Νικολή, το γαμβρό Τομμάκη, τις νύμφες Έλλη και Αντρούλα, 11 εγγόνια και 19 δισέγγονα. Ο γιος του Γιώργος απεβίωσε το 2015 και η γυναίκα του Παναγιωτού το 1999. Ο γαμπροί Χάρης το 2016 και Μιχαλάκης το 2018. Η κηδεία θα τελεσθεί την Τετάρτη, 22 Ιουλίου από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Edmonton, η ώρα 12.30 μ.μ.

‘Αγγελοι σε περίμεναν για να σε ξεναγήσουν

Την πόρτα του παράδεισου να σε καλωσορίσουν

Καλήν είσοδο πατέρα μας και αιωνία σου η μνήμη.

Η κόρη σου

Κακουλλού».

Δείτε τις φωτογραφίες: