Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που εδραίωσε την μπασκετική Ένωση


Έφυγε από τη ζωή ο πρώην προπονητής της ΕΝΠ στο μπάσκετ Valentin Marinov, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που εδραίωσε την μπασκετική Ένωση. 

Η ανακοίνωση της επίσημης Ένωσης:

"RIP coach Valentin Marinov ❤️❤️.

O επί σειρά ετών προπονητής μας απεβίωσε χθες και ο μπασκετικός κοσμος του Παραλιμνίου εκφράζει τα θερμότερα συλληπητηρια στην οικογένεια του. 

Από το ανοικτό στο σωματείο και το κλειστό στο γυμνάσιο έμαθε μπάσκετ σε εκατοντάδες παιδιά και οδήγησε την ομάδα μας σε επιτυχίες και την άνοδο στην 1ης κατηγορία 2 φορές, στην 4η θέση στο πρωτάθλημα 1ης κατηγορίας το 1998/99 και την εφηβική ομάδα στον πρώτο της τελικό το 1992-93.

Πέραν από αποδεδειγμένα καλός προπονητής ένας εξαιρετικός παιδαγωγός και άνθρωπος που αγάπησε και αγαπήθηκε από όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν". 

Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος Παραλιμνίου και πρώην αθλητής της ομάδας μπάσκετ της Ένωσης, Λοΐζος Λοΐζου σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι ήταν ο 1ος επαγγελματίας προπονητής που είχε η ομάδα. Δίδαξε τα μυστικά της καλαθόσφαιρας, αγάπησε τα παιδιά που προπονούσε, έφτιαξε ομάδα εδραίωσε την μπασκετική Ένωση. 

Η ανάρτηση του κ. Λοίζου:

"Ο 1ος επαγγελματίας προπονητής που είχε η Ομάδα μας. Δίδαξε τα μυστικά της καλαθόσφαιρας, αγάπησε τα παιδιά που προπονούσε, έφτιαξε ομάδα εδραίωσε την μπασκετική Ένωση. Αγάπησε το Παραλιμνι, την Κύπρο  σαν δεύτερη του πατρίδα. Αιωνια σου η μνήμη Βαλεντιν, θα είσαι πάντα μέρος της ιστορίας μας."