Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας



Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας. Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας, Κύπριος την καταγωγή, σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και απέκτησε τον τίτλο του Chartered Accountant το 1965. Είναι νυμφευμένος με τη Λουκία και έχουν τρεις κόρες και οκτώ εγγόνια.


Το 1970, μαζί με τους συνεργάτες του, ίδρυσε στην Κύπρο και στην Αθήνα το λογιστικό και συμβουλευτικό οργανισμό Coopers & Lybrand, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη του λογιστικού επαγγέλματος τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Υπηρέτησε ως εκλελεγμένο μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Coopers & Lybrand Europe (1991-1999). Σε συνέχεια της συγχώνευσης του 1998, ο οργανισμός μετονομάστηκε σε PricewaterhouseCoopers. Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας υπηρέτησε τον οργανισμό ως Πρόεδρος και Διευθύνων Συνέταιρος από την ίδρυσή του το 1970 μέχρι το 2001 και ως Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος, από το 2002 μέχρι το 2005.



Ήταν ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Εσθονίας στην Κύπρο από το 1997. Έχει συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος της Εσθονίας του έχει απονέμει τον τίτλο του Order of the National Coat of Arms.


Ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας κέρδισε τις δημοτικές εκλογές και ανέλαβε το αξίωμα του Δημάρχου της Λευκωσίας την 1η Ιανουαρίου 2002. Υπηρέτησε ως Δήμαρχος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2006. Ήταν επίσης ενεργά αναμειγμένος στη ζωή της κοινότητας και τις δημόσιες υποθέσεις υπηρετώντας σε μια σειρά από κοινωνικά ιδρύματα και επιχειρηματικούς οργανισμούς.