Έφτασε το 1 εκατομμύριο ο αριθμός των επισκεπτών στο Βαρώσι


Το 1 εκατομμύριο έφτασε ο αριθμός των επισκεπτών στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού από τον Οκτώβριο του 2020 οπόταν άρχισε το σταδιακό άνοιγμά της μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον «υπουργό τουρισμού», Φικρί Ατάογλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τα τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι μιλώντας στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Ατάογλου είπε ότι ο αριθμός των επισκεπτών στο Βαρώσι αυξάνεται καθημερινά. «Το Βαρώσι συμβάλλει θετικά στον τουρισμό της ΤΔΒΚ», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. «Μπορούμε να δούμε ότι υπάρχουν τουρίστες οι οποίοι έρχονται στην χώρα για να δουν ειδικά το Βαρώσι», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Ατάογλου, έρχονται τουρίστες «από τις τέσσερις γωνιές της γης» για να δουν το Βαρώσι, αλλά και Ελληνοκύπριοι που χρησιμοποιούν τα «χερσαία σύνορα», κατά την έκφρασή του.

Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι επισκέπτες του Βαρωσιού έρχονται από την Τουρκία, έφτασαν το 1 εκατομμύριο οι επισκέπτες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπολογίζουν να φτάσουν το 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες μέχρι τα τέλη του χρόνου.