Έφεση από τη Νομική Υπηρεσία για την ποινή «χάδι» σε παιδεραστή

Μετά και τον σάλο και τις αντιδράσεις για ποινή «χάδι» σε 48χρονο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης με νοητική στέρηση στην επαρχία Λευκωσίας καταχωρήθηκε χθες έφεση από τη Νομική Υπηρεσία.

Οι συντρέχουσες ποινές τετραετούς φυλάκισης για τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης του θύματος θεωρήθηκαν από τη Νομική Υπηρεσία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ανεπαρκείς γι’ αυτό και κρίθηκε ότι συντρέχουν οι λόγοι για άσκηση έφεσης. Αναφέρεται ότι η έφεση δεν θα στρέφεται κατά της καταδίκης του κατηγορούμενου.

Το γεγονός ότι οι άνομες πράξεις του 48χρονου σε βάρος του θύματος, που είχε φιλικές σχέσεις με τα παιδιά του, κράτησαν σχεδόν ένα χρόνο αλλά και ότι η τότε 14χρονη ήταν ήπιας νοητικής υστέρησης είχαν βαρύνουσα θέση για τον κατηγορούμενο.

Η σχετική νομοθεσία προβλέπει, όταν το θύμα διαγνωσθεί με νοητική υστέρηση, ποινή φυλάκισης μέχρι ισόβια για τέτοια αδικήματα. Στην τελική απόφαση του το δικαστήριο είχε λάβει υπόψη του ότι ο 48χρονος παρέμεινε για 18 μήνες υπό κράτηση, επειδή δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τους όρους του δικαστηρίου που διέταξε την απόλυσή του μέχρι τη δίκη του.